[ hulja @ 01.01.2005. 08:49 ] @
prvo svima da cestitam novu godinu!
imam pitanje.postao sam pre mesec dva klasican switcher i krenuo da downloadujem kao manijak software potreban i nepotreban posto sam za windows platformu sistemski inzenjer hteo sam da prodjem i instalaciju ida se otarasim silnih instaliranih stvari itd.sada posto sam postavio sve sto mi treba i podesio hteo bih da uradim image sistema koji mogu za bilo koje vreme vratiti nazad ali iz koje aplikacije.help mi nije bio bas jasan da li disk utility to moze ili ne a na apple-ovom sajtu sam naleteo na program Synchronize! Pro X za koji opet u 2 recenice ima objasnjenje tipa moze itd.
moje pitanje glasi koji je provereno alat (doduse ako moze besplatan) koji pravi image koji ja posle kada narezem na dvd mogu lako vratiti optimalno da je vec sam bootabilan.
hvala dejan
[ MrNo @ 01.01.2005. 17:11 ] @
Srecna Nova Godina i tebi
Carbon Copy Cloner http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/13260 je program koji ti treba. Sa njim mozes da napravis image fajl svog sistem drajva. Nikad nisam probao da pravim butabilan CD sa njim, mada koliko sam video u help-u mpze i to da radi. Da sam na tvom mestu napravio bih butabilan CD uz pomoc boot CD-a http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/15196 kopirao vec napravljen image i dodao CCC kao aplikaciju na CD-u. Kada dignes sistem sa DVD-a, pokrenes CCC i samo kopiras image fajl koji je vec na disku.