[ caboom @ 24.05.2004. 15:59 ] @
haj ho,

da li je nekome poznato postojanje sw ekvivalenta (tj. delimicnog ekvivalenta) maconlinux-a za os/x, odn. 'necega' sto bi teralo virtuelnu makinu na os/x-u pod kojom bi bilo moguce poterati os/x posto mi guglanje nije dalo zadovoljavajuci odgovor.
da bih prekratio 2 kategorije odgovora odmah:
1) ne, bochs i virtualpc mi ne rade posao posto mi ne treba i86 emulacija/virtuelno_okruzenje.
2) na pitanje "sta ce ti?" ovako nesto naizgled glupo mi treba kako bih bambusao po XNU-u bez opasnosti da skrljam svoju radnu makinu/okruzenje i da tako imao neki koliko-toliko safe environment.

faLJa unapred :)

[Ovu poruku je menjao caboom dana 24.05.2004. u 21:19 GMT]
[ madamov @ 24.05.2004. 19:19 ] @
Nisam čuo za tako nešto, sem za stare Macove, tj. softver koji emulira Mac Plus na novimi mašinama. Šta fali bekapovanju diska, particionirajnu istog, vraćanje sistema na prvu particiju a na drugoj da instaliraš ono s čim želiš a se igraš? Ili, ubacivanje još jednog diska u mašinu pa igranje s njim, a drugi ostaviš kakav jeste?
[ caboom @ 24.05.2004. 19:24 ] @
fali mnogo toga, pre svega udobnost u radu i latencija za vreme za boot-ovanja. naime, ako si ikada cackao po nekom kernelu na i86 arhitekturi verovatno ti je pao pod sake i vmware, koji je u principu sjajan alat za ceprkanje koji stedi dosta vremena (ukoliko ne pises drajvere za hw, naravno), posto ako se kernel izbambusa nije problem da pustis da se vm restartuje dok ti nastavljas da radis. u prinicipu jedini dobar ekvivalent tome bi bio da imam na raspolaganju 2 masine slicnog profila.
[ juzznjak @ 27.05.2004. 11:18 ] @
Vmware je fantasticna stvar! mada ume ponekad da zada glavobolje administratorima :) na bambusanje po kernelu u safe okruzenju na X-u ne bih znao da dam odgovor.