[ vijay @ 17.04.2019. 09:49 ] @
U poslednje vreme imam problem da Windows (7 x64) nece da se probudi iz Sleep moda, samo crni ekran, hdd se zavrte i sve to ali nemam slike na ekranu. Takodje tastatura zaglupi u smislu da bilo koji taster da pritisnem ona upali Num Lock kako pritisnem dugme.

Sta moze da bude problem?
[ looker-on @ 17.04.2019. 10:12 ] @
Isključi tastaturu i onda startuj kompjuter.
Neispravana perferija (miš, tastatura...) umeju da zablokiraju kompjuter.
[ vijay @ 17.04.2019. 10:23 ] @
Ako iskljucim tastaturu dok je u Sleep, posle ne mogu da je koristim kad je upalim jer je usb sve do resetovanja kompa. Inace lepo se ponasaju sve bez greske
[ looker-on @ 17.04.2019. 10:30 ] @
Pa jel hoćeš da nađeš uzrok problema ili ne?
Ako hoćeš, onda moraš da ideš sistemom eliminacije.
[ mjanjic @ 17.04.2019. 15:12 ] @
Meni se na starom laptopu dešavalo i u toku rada da pocrni ekran (mada se vidi da je aktivno pozadinsko svetlo) i jedino hardverski reset je pomagao. Izgleda da je bilo do drajvera, mada sam instalirao više puta nove verzije, jednog momenta je prestalo da se dešava, pojma nemam kada, jer se retko i dešavalo (tipa možda jednom mesečno).

Kod laptopa jednog kolege je problem bio to što neće da se "probudi" kad ode u sleep mod, a problem su bili drajveri za Intel grafičku, koji su se "klali" sa nVidia drajverima (ona glupost sa "automatskom" aktivacijom 3D i nVidia grafike, pri čemu je podrazumevana Intel, i nikako ne možete ručno da birate koju grafičku da koristi OS). Međutim, i nakon toga se dešavalo povremeno da pukne sistem kad se radi neki 3D u AutoCad i sličnim programima, a kad se izvadi DVD rezač, to se ne dešava, pa ni u servisu nisu hteli da priznaju da postoji kvar. Sećam se da je bio neki Dell 17", što je bio 3. ili 4. put da se srećem sa glupostima kod Dell laptopova, pa ne samo da sam prestao da ih preporučujem, već i da upozoravam ljude šta im se može desiti ako kupe Dell.
Jeste da se svi laptopovi prave u Kini, ali je sramota da neki tamo Lenovo bude pouzdaniji nego Dell ili HP, očekivalo bi se da ovi sa Zapada ozbiljnije testiraju slučajne uzorke.
[ jolemisa @ 17.04.2019. 23:43 ] @
Iskljuci taj Sleep Mode.