[ tordajav @ 10.08.2018. 15:02 ] @
Pozdrav svima,
povezao sam Lenovo laptop (Win7 x64) sa Philips TV-om putem HDMI kabla i dobio sliku i zvuk ali je slika okružena crnim prostorima sa svih strana. Zoom-om preko daljinskog sam uspeo sliku samo da proširim na gore i dole ali sa strana je još crno.
Onda u podešavanjima rezolucije laptopa (1366x768) sam namestio u "Multiple displays" na "Extend diese displays" pa na "Display" označio moj TV i tamo mi preporučuje rezoluciju najbolju za TV (1920x1080) i dobio sliku preko celog TV ekrana ali samo Background. Ikonice i sve ostalo dobijem na TV-u samo ako obeležim TV kao moj "main display". Ali onda ne gubi kontrola nad monitorom laptopa. Pokazivač miša pređe sa laptopa na TV kada dodjem skroz do desne strane laptopa i onda na TV-u imam kontrolu nad svime, ali na laptopu nestanu ikonice i donja crta (verovatno čitav Explorer)
Sve što hoću je da pustim film ili YouTube na TV preko celog ekrana ali nikako.

Može li mi neko pomoći kako da podesim?
Kod prijatelja 60km dalje sam video kako oba (laptop i TV) funkcionišu potpuno isto i sasvim logično, ali njemu je to neko namestio i ne razume se da objasni kako.
Fazon je u tome što je kabl 12,5 metara dug i TV je podalje od laptopa, oa TV ne bih da koristim kao glavni displej, nego samo za gledanje.

Hvala mnogo unapred!

Edit:
Chrome je na laptopu a na TV-u se ne pokazuje dok film kad pustim preko plejera ide na TV-u..... ne kontam

[Ovu poruku je menjao tordajav dana 10.08.2018. u 16:37 GMT+1]
[ Horvat I @ 10.08.2018. 21:00 ] @
Kodmene je sve na osnonom podešavanju, priključim hdmi prebacim tv na ulaz pokrenem film prevučem ga na na tv, kliknem u film i on popuni tv ekran, a na laptopu radim bilo sta
[ mjanjic @ 11.08.2018. 00:10 ] @
Imao sličan problem i sa FullHD laptopom, na TV-u (isto FullHD) slika nije odgovarala slici na laptopu, već je bila, ako se ne varam, odsečena levo i desno ili je imala uz gornju ivicu crne štrafte (kao da je odnos slike 16:10 ili 16:8, ne sećam se tačno, ali znam da se ponašao kao da odnos ulazne slike nije 16:9). Problem je postojao i kad se priključi desktop računar na kome je takođe monitor FullHD i stavi se da na TV-u klonira sliku i to direktno HDMI kablom (na laptopu je bio USBc-HDMI adapter pa sam prvo sumnjao da je to problem).
TV je imao opciju da se bira format ulazne slike (odnos strana), 4:3 ili 16:9, međutim i na 16:9 se pojavljivao letter-box, jedino je "fit picture" ili tako nešto dalo željeni efekat.
[ tordajav @ 11.08.2018. 20:54 ] @
Hvala na odgovorima!
Ja nisam znao za to prevlačenje prozora sa laptopa na tv a guglao sam svasta i to nije nigde na youtube bilo demonstrirano. Sada to i kod mene funcionise. Malo me samo nervira sto kada hocu nazad na laptop, moram vracati default sound u control panelu pa iskljucivati to prevlacenje tj. extend displays.
Ono sto mi je stvar zakomplikovalo je to sto sam video kod prijatelja: on sta god radi na laptopu potpuno je isto na tv-u sa punom slikom i bez prevlacenja.. samo sto on ima dodatne zvucnike pa zvuk uvek stoji na tim zvucnicima.
Mozda kod mene to nije moguce jer duplikacijom monitora na tv-u dobijem samo max rezoluciju laptopa a tv je u vecoj rezoluciji.
Hvala
[ Horvat I @ 12.08.2018. 19:37 ] @
Moraš ubiti da RAVcpl64 ne startuje automatski ili izvlačiti kabel jer je hdmi onovni zvuk
[ tordajav @ 12.08.2018. 20:22 ] @
Citat:
Horvat I:
Moraš ubiti da RAVcpl64 ne startuje automatski ili izvlačiti kabel jer je hdmi onovni zvuk


Malo sam proguglao šta je taj RAVCpl64.exe proces i pretražio C particiju i sve foldere od REALTEK i ja tog procesa nemam, niti je aktivan u procesima Task Manager-a.
Stavio sam da mi laptop bude default display a na TV samo prevučem šta mi se gleda :) dosta praktičnije... zahvaljujući tvom prošlom postu Horvat I.

Hvala