[ bolepks @ 25.07.2017. 12:13 ] @
Joomla mi je starija verizaja Joomla! 2.5.4 kako da je updejtujem u noviju? Stra me da će na serveru prestati neka podrška pa da sajt jednostavno prestane sa radom?
[ mjanjic @ 25.07.2017. 22:42 ] @
Nađi odgovarajuću verziju Akeeba dodatka za backup, pa napravi backup celog sajta (i baze).

Instaliraj istu verziju joomle na XAMPP/WAMPP, odradi backup, pa fajl od njega zameni ovim sa servera (tako da ovaj sa servera ima isti naziv kao lokalni backup, jer podatke o nazivu fajla i vremenu dodatak čuva na drugom mestu, mislim da ga čuvak u "administrator/components/com_akeeba/backup" direktorijumu sajta). Sada lepo iz Joomle vrati backup (tj. uradi restore), i imaćeš identičnu verziju sajta na XAMPP-u.

Možeš ovo i drugačije odraditi, prostim kopiranjem celog sadržaja sajta (FTP ili na drugi način), a potom eksportovanjem baze (phpMyAdmin ili drugi način) i importovanjem na XAMPP-u, uz odgovarajuće izmene parametara za pristup bazi.


Sada lepo testiraj "upgrade" na XAMPP instalaciji, pa ako prođe, trebalo bi i na serveru da uspe.
Ako na serveru zaglavi, možeš sa Akeeba dodatkom da vratiš stari sajt.

Takođe, možeš nadogradnju da uradiš u više koraka sa više verzija, ne odmah na najnoviju verziju.
[ bolepks @ 26.07.2017. 06:40 ] @
Ja radim redovno backup sa Cpanela celokupnog sajta sa bazom ne znam šta će XAMPP
[ mjanjic @ 26.07.2017. 17:08 ] @
Da bi imao istu instalaciju na lokalu za testiranje nadogradnje na poslednju verziju. Ako ne radi, odradiš na neku stariju verziju, pa onda noviju, itd.

Naravno, ako je toliko ozbiljan sajt da je kritično. Ako nije, odradiš nadogradnju na najnoviju verziju, pa ako zablokira, vrati taj backup sa Cpanel-a.