[ dexkg @ 10.12.2016. 10:18 ] @
Koristio sam ova dva alata za SQl i posle trejsovanja od nekih 24 sata preko Sql profiler, kada pokrenem trace file u tuning advisor posle izvesnog vremena mi se zakuca database engine tuning advisor uz gresku da se zakucao proces. Ovo u slucaju da pokrenem tuning advisor na celoj bazi, ali ako to odradim na dve ili tri tabele onda sve prodje bez problema. E sad pustio sam jednu tabelu koja ima dosta upisa i evo posle nekih 10 sati tuning advisor je tek na 42 %. Da li je to u redu? Takodje, nemam iskustva sa profilerom pa mozete li mi napisati kako je najbolje postaviti opcije u istom kako bi rezultati trejsovanja bili sto bolji? Hvala unapred na odgovorima...

Dodatak:
Koliko je potrebno vremenski drzati ukljucen trace?
[ Dusan Kondic @ 10.12.2016. 18:43 ] @
Prošlo je nekoliko godina od kada sam poslednji put koristio SQL Profiler pa se ne sećam tačnih postavki. Ipak, evo par saveta.
* Trace-ovanje takođe opterećuje procesor pa treba uključiti samo opcije koje ti stvarno trebaju. Koje su to opcije lako možeš da izGoogle-uješ u zavisnosti od toga šta te zanima. Ja sam npr. tražio najčešće izvršavane procedure i najduže izvršavane iskaze.
* Koliko je potrebno vremenski drzati ukljucen trace? Što više - to bolje. Više podataka će ti dati bolju sliku toga šta se na serveru događa.
Pozdrav
[ dexkg @ 10.12.2016. 19:49 ] @
@Dusan Kondic Hvala na odgovoru. Imam problem sa zakucavanjem servera SQl a ne mogu trenutno da otkrijem sta je u pitanju. SQL admini se malko prave pametni, a malkice ludi, a ja kako ulazim u materiju sve vise sam iznenadjen. Inace to nije moj domen obaveza na poslu.