[ Digit @ 24.05.2016. 22:39 ] @
Pre neki dan sam narucio sa interneta micro sd karticu od 64gb koja mi je trebala za moj galaxy s5 neo. Medjutim primetio sam kad je stigla da je na ambalazi slika fotoaparata i proverom na sajtu sandisk-a, zakljucio da postoje dve verzije te iste kartice, jedna je za fotoaparate, a druga za smartfone i da sam ja valjda greskom kupio ovu za fotoaparate.

https://www.sandisk.com/home/m...ards/ultra-microsd-for-cameras

https://www.sandisk.com/home/m.../ultra-microsd-for-smartphones

Obe kartice imaju apsolutne sve iste specifikacije, cak i serijske brojeve do zadnje dve cifre. Jedina razlika je sto za ove kartice sto su kao namenjene za smartfone nude neki softver za bekap, koj meni kao i verovatno vecini nije potreban.

Moje pitanje je dakle da li mozda neko zna koja je razlika izmedju ove dve kartice u koriscenju i uopste. Da li cu imati iste brzine upisa itd.. Da li je mozda ova za smartfone samo malo optimizovanija za ovaj njihov softver za bekap pa su zato napravili razliku ili sta je u pitanju ?
[ Miroslav Cvejić @ 25.05.2016. 03:19 ] @
Adapter za SD, ostalo deluje isto.
[ Zlatni_bg @ 25.05.2016. 20:10 ] @
Identicne su, i brzine upisa su identicne. Softver za bekap verovatno radi sa oba tipa kartica. Verovatno je samo lakse privuci kupce kad im kazes da je "namenjeno za foto aparate" nego kad drugi proizvodjaci imaju "sd karticu za sve".