[ Nexor @ 24.04.2015. 10:44 ] @
Cao svima!

3 Meseca radim kao manual QA u jednoj beogradskoj firmi i sebe smatram pocetnikom u QA svetu. Dobio sam zadatak da naucim da koristim Selenium automated testing software o kome sam do sada saznao nesto jako malo preko NET-a. Molio bih, ako neko moze da mi pomogne i uputi me, sta sve treba da naucim, ili od cega treba da pocnem, posto sam apsolutni pocetnik sa software-skim testiranjem. Dobar sam u manuelnom testiranju ali me brine Selenium jer mislim da cu dosta vremena potrositi na edukovanju (programskih jezika). Bio bih jako zahvalan svima koji mogu da me upute u pravom smeru.

Zanimaju me i Jasmine and Cucumber tool-ovi, jel ima neko iskustva sa njima i dal' su tezi za edukaciju i samo koriscenje.

Unapred Hvala!
[ Shadowed @ 24.04.2015. 11:06 ] @
Pa, za pocetak kreni od Selenium-ovog sajta i njihove dokumentacije:
http://docs.seleniumhq.org/
http://docs.seleniumhq.org/docs/

A ako ti je automatizovano testiranje sasvim strano, onda mozes pre toga baciti pogled na Wikipediju http://en.wikipedia.org/wiki/Test_automation (a mozes i linkove odatle dalje da pratis shodno potrebi).
[ Nexor @ 24.04.2015. 11:41 ] @
Hvala na odgovoru, ove linkove sam vec pregledao, voleo bih da cujem jos neko misljenje

hvala!
[ gormil @ 27.09.2015. 05:45 ] @
Pozdrav, pocetnik sam kao i ti
https://m.youtube.com/watch?v=YrIlythZc60
Ovo sam pronasao, ne znam da li je od pomoci, oblasti koje savladavam su soapui, jmeter i seleniumweb ali malo znam slusam one koji nam mogu pomoci
Pozdrav
[ gormil @ 27.09.2015. 05:46 ] @
Moze i neki savet oko pronalazenja posla iz ove oblasti
[ whitie2004 @ 27.09.2015. 09:59 ] @
Ako si usao u ovaj posao moras prestati sa brojanjem sati koje ces potrositi na ucenje i prebaciti se na mod: ucicu do penzije! Kada god imas malo slobodnog vremena, a i kada ga nemas! Verovatno ce 20% od toga biti korisno a ostalo ce biti : dzaba ste krecili - tehnologija nije zazivela.

Verujem da se sa srafcigerom moze izvaditi ekser, ali je mnogo lakse sa kljestima. Tako je i sa ostalim alatima. Svaki alat ima neku svoju usku namenu i dobar majstor ima dosta raznolikih alata u svojoj torbi. I svakim danom dokupljuje nove ... Alata za testiranje ima dosta i svi imaju razlog postojanja. Jos si dobar kada mozes sam izabrati; rad u grupi podrazumeva da prihvatis izbor vecine.

Samo hrabro zaplivaj u te vode , pa gde te struja odnese... Niko nezna gde ce stici! Ako nisi u tom majndsetu - pa, postoje i drugi poslovi: kalemarstvo, pecenje rakije ...

E, da ... pogledaj http://it-ebooks.info/search/?q=selenium&type=title