[ Kosava @ 01.03.2015. 13:04 ] @
Otkrio sam jedan fenomenalni video player, pa sam to rešio da podelim sa vama. Bomi je QT5 multimedijalni player, koji je ostavio za mene vlc i smplayer daleko iza. Razvija se duže vreme pre se zvao cmplayer, nedavno je preimenovan u Bomi. Aktivno se razvija i za sada je prilično dobro opeglan, ako ima bagova developer je veoma responzivan i reši problem vrlo brzo. Inače uskoro će biti dostupna verzija i za windows tako da ako se pročuje za Bomi mislim da će dosta ljudi nagnut ka njemu evo i stranice.


http://bomi-player.github.io/
[ agvozden @ 02.03.2015. 09:14 ] @
šta nudi što smplayer već ne radi?
npr, da li ima automatsko prepoznavanje prevoda za određeni film?
[ Kosava @ 02.03.2015. 10:17 ] @
Meni lično neke sitnice koje život znače, kada staviš podrazumevani ascpet ration to važi za sve video fajlove, u subtitle finderu možeš čekirati jezike npr. sr,hr,bo,en i samo će ti te pokazati mnogo je preglednije, vizualno mi je lepši i ima dosta skinova, mpv kao osnova po meni mnogo bolje od mplayera... Takođe kao prednost mogu navesti izgled titlova http://www.dodaj.rs/?1p/iL/2jd2HZtE/...9371920x12.png
[ lega99 @ 02.03.2015. 23:01 ] @
@Kosava,

Pogledaj primedbe na program http://forum.ubuntu-rs.org/Thread-bomi-player
Tamo si napisao da je autor spreman da saslusa povratne informacije od korisnika,
bilo bi lepo kad bi kontaktirao autora i preneo mu sugestije i zelje korisnika.
Graficki izgled programa podseca me na doba win 3.1 ali koliko vidim to
je sad novi trend u linux svetu.
Nema boljeg programa od media player classic MPC-HC u windowsu i
CCCP kodek pack. Ne znam da li si tamo video izgled fontova ali za podesavanje
tog player je strucnjak moja cerka.
[ Kosava @ 03.03.2015. 00:33 ] @
Pa kao što kažeš to je sada trend u linux svetu takav izgled, ali iskreno meni nekako i ne smeta, po meni čak ni windows metro nije puno bolji čak što više nekako su slični... sve jednostavno i na mestu... a što se fontova tiče meni najviše odgovar ovaj program jer možeš štelovati bounding box kolika će transparencija da bude, kod svetlih kadrova u filmu se titl lepo vidi zbog boxa a u tamnim jer je titl bele boje... to je sve lično moje viđenje možda nisam upravu al eto, hteo sam da podelim sa vama jer po meni dosta odskače od drugih playera još samo kada bi uveli torrent stram meni bi bio bulletproof :D
[ lega99 @ 03.03.2015. 09:57 ] @
Po meni ne treba torrent stream, mnogi programi su dobro poceli i jedno vreme bili super.
Ne znam iz kojih razloga autori krenu da uvode nove opcije i program se zagusi, na kraju
od dobrog programa ispadne corak. Ako mu uvede i torrent opciju to vec moze da degradira
program, neki jos dodatni faktori pocinju da uticu na program: brzina intereneta, broj sejaca
itd... :)
[ calexx @ 07.03.2015. 22:53 ] @
Citat:
Kosava: Meni lično neke sitnice koje život znače
Nisam siguran da je sa svim sitnicama jedinstven, na prvi pogled mi se čini da i smplayer može tako da radi a pošto i on može da ide preko mpv, onda ne vidim neku prednost. Plus što i kod mene malo brlja sa kodnim rasporedom, mada bi to moglo da se reši. Nekako mi se čini da bi trebalo baš nešto ozbiljno da ponudi da se odreknem smplejera. ;)
[ Kosava @ 10.03.2015. 21:33 ] @
Pa nisu sve sitnice implementirane u smplayer, kao naprimer da pamti aspect ration za sve filmove, i ovakav dobar overlay subtitlova, no dobro to je samo moje subjektivno mišljenje, i ja sam pre koristio smplayer ali evo sada ga više ne koristim jer mi više odgovara bomi opet moje subjektivno mišljenje.
[ calexx @ 10.03.2015. 23:56 ] @
Nisam siguran da sam shvatio to za aspect ratio, čini mi se da si napisao da može da se podesi jedan i da važi za sve fajlove. Čemu bi to služilo, zar nije najbolje da plejer iz samog video fajla uzme info o tome i tako i prikaže? Što se titlova tiče, meni je lepše da budu slova u jednoj (svetloj) boji sa crnim okvirom i tako se vide na svakoj slici. Postavljanje trake ispod mi se baš i ne sviđa.
[ agvozden @ 11.03.2015. 08:27 ] @
kao sto @Kosava rece, subjektivno misljenje je kome ce sta da se svidja, ali u svakom slucaju hvala za share.
[ Kosava @ 12.03.2015. 09:06 ] @
Citat:
calexx:
Nisam siguran da sam shvatio to za aspect ratio, čini mi se da si napisao da može da se podesi jedan i da važi za sve fajlove. Čemu bi to služilo, zar nije najbolje da plejer iz samog video fajla uzme info o tome i tako i prikaže? Što se titlova tiče, meni je lepše da budu slova u jednoj (svetloj) boji sa crnim okvirom i tako se vide na svakoj slici. Postavljanje trake ispod mi se baš i ne sviđa.Da upravo to jedan AR za sve fajlove. Imam 16:10 monitor, a sada su filmovi preteženo svi u 16:9 pa da nemam onih trakica dole, postavim jedan AR i on se drži za sve fajlove. A što se tiče titlova možeš i tako postaviti sa crnim okvirom, ali opet po mom subjektivnom mišljenu sa bounding boxom izgleda estetski lepše i u svetlim kadrovima box daje mali kontrast dovoljan da se lepo čitaju titlovi.
[ calexx @ 12.03.2015. 09:45 ] @
OK, subjektivno mišljenje, meni ne bi ni palo na pamet da gledam snimak u drugom AR od originalnog. Šta radiš kad naiđe 4:3 snimak? Gledaš razvučeno? A inače mislim da svaki plejer ima opciju da fiksira AR.
[ Kosava @ 12.03.2015. 10:53 ] @
Naravno da svaki player ima opciju da fiksira ali manuelno, ovde je automatski za sve. Gledam razvučen 4:3 format neželim da imam crne delove i neiskorišćenu površinu ekrana. Sad ne znam kakav televizor imaš, ali kod nas se i dalje emituje u 4:3, na wide televizorima po meni smešno izgleda pratiti u 4:3 formatu, a kada se razvuče nije toliko ni loše...
[ Djetvan @ 12.03.2015. 13:37 ] @
Kod mene bomi ne radi baš sjajno.
Iz foldera bira video spotova nasumice, samo po njemu poznatom redu.
Vrlo često stane a nije prošlo ni pola spotova.
Ne izbaci nikakvu grešku, samo ćuti ko mulac.