[ tpavel @ 04.01.2015. 09:00 ] @
Postavlja se laičko pitanje:

Radi zaštite monofaznog AC asinhronog 4-polnog motora (1420 obrt/min; 2,2 kW AC), gde je bolje postaviti zamajac radi dobijanja znatno stabilnijeg i konstantnijeg broja obrtaja tj. da ne bi došlo do momentalnog gušenja i na kraju do zaustavljanja elektromotora uz neprijatan zvuk zujanja:

a) na elektro motoru sa manjom remenicom, prečnik 70mm, kao pogonskom delu ili

b) na većoj remenici, prećnik 210 mm, kao pogonjenom delu gde se vrši rad?

Manja i veća remenica su međusobno povezane uz pomoć dva klinasta kaiša (13 mm)
[ zzzz @ 05.01.2015. 15:33 ] @
Zamajac akumulira energiju i odaje je u trenucima kritičnog opterećenja.
Nešto o tome ima ovdje

Pošto je energija proporcionalna kvadratu broja obrtaja to je u tvom slučaju isti zamajac 9 puta efikasniji na motoru nego na pogonskom vratilu.Preporuka je da zamajac-remenica ima dodatni ležaj.
[ tpavel @ 05.01.2015. 16:08 ] @
Citat:
zzzz: Preporuka je da zamajac-remenica ima dodatni ležaj.

Zašto? Nisam razumeo kakav ležaj, zbog čega niti koja je funkcija istog.
[ zzzz @ 05.01.2015. 17:42 ] @

Pretpostavljam da imaš remenicu direktno na vratilu el.motora.Ako još natovariš i zamajac brzo će stradati prednji ležaj.Zato je potrebno dodati ležaj kako teški zamajac nebi visio konzolno.
[ tpavel @ 05.01.2015. 21:02 ] @
Aha, razumeo sam....

Da, eletromotor je stojeći baš kao što je na slici koji ste postavili, i postavljen je na osovini elektromotora prvo zamajac radilice nekog auta, pa onda dupla mala remenica koja znatno štrči van osovine i pričvršćena je mašinskim zavrtnjem M10 za osovinu motora.

Znači, pored težine zamajca, tu je i sila zatezanja klinastih kaiševa tako da osovina i kuglager elektromotora trpe sile težine zamajca i zatezanja klinastih kaiševa tako da usled eksploatacije pre vremena stradaju i osovina i kuglager elektromotora.

Zanimljivo, nisam o tome razmišljao i s obzirom da je reč o motoru serije 5AZC (videti katalog od strane 81 pa na dalje) nisam siguran u mogućnost ugadnje još jednog kuglagera pored postojećeg ili ugradnje duplog kuglagera umesto postojećeg jednostrukog ....