[ cooaaa @ 21.12.2014. 14:56 ] @
Imam jedan problem,registrovao sam domen koji u svom imenu sadrzi "rolandgarros",posle nekih 20-tak dana stiglo mi je pismo od Ceskog arbitraznog suda u kojem stoji da je pokrenut upravni postupak protiv mene zbog tog domena.Organizacija "Rolandgarros" me preko neke nevladine organizacije iz Ceske tuzi zato sto sam koristio njihovo ime kada sam registrovao domen.Iz gluposti sam napravio ogroman problem.Da li se neko susretao sa time? Da li neko zna kako najbezbolnije da resim ovo? :)
[ amaama @ 21.12.2014. 23:35 ] @
El se zezaš ili si ozbiljan ? Daj iskopiraj to "pismo" pošto ovako kako si napisao deluje da te neko opako loži ...
[ mr. ako @ 22.12.2014. 02:45 ] @
Ne loze ga, vrlo je moguce da se radi o legitimnom zahtevu zbog zastine sopstvenog imena/brand-a.
[Ovu poruku je menjao mr. ako dana 22.12.2014. u 03:58 GMT+1]
[ amaama @ 22.12.2014. 22:13 ] @
Kakve veze sa njim ima češki arbitražni sud, tamonekanevladinaorganizacija i rolandgarros ? Koja intelektualna svojina ? "Roland Garros" je ime francuskog pilota heroja iz I sv.rata, teniski turnir nosi naziv po njemu ali organizator nema isključivo pravo na samo ime nego na naziv "Les internationaux de France de Tennis, Roland Garros" i kraće "Tournoi de Roland-Garros", a tek na to nema pravo neko iz Češke. Dalje, razumeo bih da je naš čovek prekršio češki zakon u Češkoj pa ga tamo apsili i onda na redovan sud, ali ovako... niti se na njega odnose češki zakoni, niti se zna šta je to prekršio, nit je sud redovan nego arbitražni, šta ga se tiče sve to, zašto bi se on odazvao češkom sudu ako je građanin Srbije koji živi i radi u Srbiji ? Češki zakon važi za počinjena dela na češkoj teritoriji.
Dalje, za bilo koji i bilo kakav arbitražni sud apsolutno nije dužan da odgovori ili prihvati bilo kakav poziv u vezi bilo čega, ako to uradi, to je onda njegova dobra volja (i budalaština) a ne obaveza. Samo iz njegove dobre volje odnosno iz njegove saglasnosti da prihvati jurisdikciju suda proističe i njegova kasnija obaveza da se povinuje presudi. Sve ovo će mu ponoviti bilo koji advokat, čak i ako je još uvek u štrajku.
Ponoviću da ovako kako je napisano u najgorem slučaju može biti "APP sistem" (ako prođe, prođe), a liči da je ipak najverovatnije samo nebuloza...
Najbolje da "iskopira" ovde to pisamce da vidimo šta doslovce piše.