[ Jasko26 @ 30.11.2014. 03:10 ] @
Pozdrav svima.. Zanima me da li je neko od vas ikada bio u situaciji da mu pri izlasku iz EU ne udare IZLAZNI pecat ni na jednoj granici..
I ako naprimer posle opet udjete u EU i kad ponovo izlazite van EU.. da li hoce da prave problem zbog toga sto nemate IZLAZNI pecat?? HVALA
[ zetaxx018 @ 30.11.2014. 09:23 ] @
Citat:
Jasko26: Pozdrav svima.. Zanima me da li je neko od vas ikada bio u situaciji da mu pri izlasku iz EU ne udare IZLAZNI pecat ni na jednoj granici..
I ako naprimer posle opet udjete u EU i kad ponovo izlazite van EU.. da li hoce da prave problem zbog toga sto nemate IZLAZNI pecat?? HVALA


Cesto puta mi se desilo, bar 30% od svih izlazaka (kada sam isao turisticki preko agencije). Meni je pasos prilicno pecatiran, a dodatni problem je sto cesto ti pecati nisu jasni, tj jedva provalis datum i oznaku HU recimo. Zvanicno uvek treba da ti udare pecat jer je to tvoj dokument o kretanju. Sad sto je neko lenjav je druga prica.
[ Jasko26 @ 30.11.2014. 11:11 ] @
Hvala na odgovoru.. ali i dalje mi nije jasno da li se zbog toga sto nemas izlazni pecat moze dobiti zabrana putovanja (takozvano F slovo)?
Npr Usao sam u EU 1.06. i izasao 9.08. (sa izlaznim pecatom) pa sam onda ponovo usao 5.9 i izasao 20.09 (ali nemam ni jedan pecat da sam izasao)
E sad ako ja opet udjem 25.12. i recimo vratim se 29.12.
da li mi onda mogu praviti problem zbog toga sto nemam pecat da sam prosli put izasao i da li to mogu racunati kao prekoracenje boravka
i pritom udariti zabranu putovanja.. Ako je neko dobro upoznat s tim ili imao sl situaciju bio bih zahvalan na odgovoru.. Pozz
[ Dexic @ 30.11.2014. 19:53 ] @
Ako imas ulazni pecat u zemlju van EU istog/sledeceg dana od kada si izasao, nije nikakav problem (a ne znam da nekome ne udaraju ULAZNI pecat).

Izlazne mi skoro nikad nisu udarali u EU, u stvari ja se ne secam da sam igde video izlaznu pasosku kontolu u Evropi. (sem Rusije i nas)
[ 1vi @ 12.12.2014. 18:53 ] @
Samo ti putuj i poštuj ono pravilo 3 meseca. O tome koliko si ukupno dana bio proveriće oni preko sistema. Ako ih baš zaintrigiraš i postaneš zanimljiv. Dok poštuješ pravila igre ne sekiraj se. Pečat i znači, ali nisu u obavezi da ih stavljaju.
U Srbiji ti pečat stavljaju OBAVEZNO kada izlaziš iz zemlje, a kada ulaziš NE STAVLJAJU - osim ako ti ne zahtevaš.
Takođe kada putuješ sa ličnom kartom ( U CG, Makedoniju, BiH) "nemaš" dokaza-ali ako ti zatreba za firmu...obratiš se i dobićeš Potvrdu o prelasku granice.