[ popmilan76 @ 19.06.2014. 19:25 ] @
Imam jedno pitanje,kako da prilikom ulazne forme u kojoj radnik kuca sifru,da limitiram neka ovlascenja,da budu enabledvisible := false; da ne moze da im se pridje...Koji je najednostavniji nacin za to...
[ savkic @ 19.06.2014. 19:58 ] @
> Imam jedno pitanje,kako da prilikom ulazne forme u kojoj radnik kuca sifru,da limitiram neka ovlascenja,da budu enabledvisible := false; da ne
> moze da im se pridje...Koji je najednostavniji nacin za to...

Nisi dovoljno precizan, koja ovlascenja? Ako hoces da sakrijes neke kontrole, koristi Visible properti.
[ popmilan76 @ 19.06.2014. 20:37 ] @
Da,hocu da sakrijem neke stavke,i jer moram da postavim za svaku stavku u meniju visible....
[ captPicard @ 20.06.2014. 08:06 ] @
Postavi neki aray, npr. 5 vrsta ovlaštenja i onda provjeravaš tko je prijavljen i ovisno o ovlaštenju prikazuješ ili ne prikazuješ.
[ komplikator @ 20.06.2014. 09:34 ] @
Preporučujem ti ActionList ili ActionMannager gdje ćeš sve držati na jednom mjestu i lakše održavati, umjesto da se kasnije patiš sa hrpom buttona, toolbara, menija i sl.
I nemoj pisati neki pametan kod u akcijama nego se pozivaj dalje na svije private/protected/public metode.

Potraži malo na netu kako funkcionira users/groups access management. Obično se slaže u bazi s 2 ili 3 tablice koje sadrže korisnike i grupe, ovlasti i shemu povezanosti.

Ja imam vlastitu klasu koja nadgleda i managira korisnike i grupe i apsolutno sve vezano uz tu temu. Imam eventhandler na koji se mogu vezati i koji se okida kod promjene korisnika pa samo u vezanoj metodi postavim nove ovlasti, a klasa zna raditi sa privilegijama po modulima i sl. pa je samo pitam ima li korisnik tu i tu ovlast i u kojem rasponu no to je poprilično napredan i razrađen sistem.

Generalno, drži se actionmanagera ili actionlista (koji je naslijediv na formama) i kod svake promjene korisnika prođi kroz akcije i postavi ih po pravima korisnika koja npr. složiš u bazi.