[ Zehraa @ 05.06.2014. 17:12 ] @
Zdravo da li mi neko može odgovorit na pitanje, sta mi treba od papira za spajanje porodice u njemačkoj? Dali treba certifikat njemačkog jezika da sam polozila?
[ alasalas @ 05.06.2014. 20:26 ] @
Ovde imas na nemackom detaljno sta ti treba od papira:

https://www.service-bw.de/zfinder-bw-web/processes.do;jsessionid=C99C37091F13EB3B91EC3453830C9A24?vbid=865753&vbmid=0#voraussetzungen

A imas i temu na ES-u:
http://www.elitesecurity.org/t320931-Dobijanje-nemacke-boravisne-vize

Ukratko treba ti:
Pasos, da osoba kod koje ides ima dovoljna primanja, da osoba kod koje ides ima vizu za boravak i dovoljno veliki stan, da tvoj dolazak ne predsavlja opasnost po drzavu Nemacku, ako je osoba sa kojom spajas porodicu tvoj muz onda treba da ste oboje stariji od 18 godina. I da treba ti potvrda o poznavanju jezika (A1 nivo)....
[ Veverica85 @ 07.06.2014. 09:45 ] @
Pozdrav.
Ovako čitala sam dosta toga na forumu, ali nisam našla konkretan odgovor nadam se da će mi neko uspeti pomoći. Moj problem je sledeći.
Mog sadašnjeg muža upoznala sam u Nemackoj, inače on je njihov drzavljanin, i nakon nekoliko meseci veze ostala sam trudna. Zatim dolazimo u Beograd u ambasadu u januaru ,da napomenem da tad nismo bili vencani. Podnosimo zahtev za izdavanje vize, i papire da je on priznao dete u Nemackoj . Zatim oni meni šalju dopis da dostavim test na schwanger shaft tj trudnoću iako su videli moj veliki stomak. Elem samo da vam napomenem da je žena koja je radila na šalteru bila toliko neljubazna, da mi je od tolikog ispitivanja pozlilo onakoj trudnoj. Da mi nije bilo muža pala bih u nesvest.Da nastavim dalje. Zatim ja cekam do aprila. Ništa ne stiže. Muž mi dolazi u aprilu i mi se venčavamo ja sam već u osmom mesecu. Sređujem dokumenata na njegovo prezime, I nosim izvod iz matične knjige venčanih u ambasadu. U međuvremenu on mi je sredio osiguranje preko njega i ja odlazim u Nemacku i poradjam se tamo. Dete je dobilo drzavljanstvo, i iz radhaus su poslali papire za konzulat da je dete rođeno i da su papiri uredni,jer su moji papiri iz Beograda poslati u Nemacku na proveru. Da bi mi ambasada tražila gebursukunde ( izvod iz matične knjige rođenih) dostavili smo i to.Sad cekam opet. .Muž je zvao da pita ali nisu hteli da mu daju odgovor, rekli su da će vrlo brzo odgovor stići na moju adresu. Glavno pitanje je sad dali ce da mi daju vizu ili ne. Ja sam još uvek turista ovde, iako su mi muz i beba ovde. Sa obzirom da smo za vizu predali 20 januara, ovo je prevelik vremenski period a odgovora nema. Ako neko ima slično iskustvo ili zna nešto o tome da mi objasni. Unapred hvala na odgovoru.
[ magic ch @ 08.08.2014. 00:05 ] @
Malo kasnim sa odgovorom ali eto ako jos neko bude imao slican problem kao ti moze citati, sto se tice tvog slucaja imala si dvije opcije da predas papire za spajanje porodice u ambasadi ili da udjes kao turista i javis se uredu za strance za spajanje porodice, ti si krenula preko ambasade a kasnije usla kao turist i porodila se tamo, prvog dana kad si usla u Njemackoj trebala si da se javis u ured za strance ispunis formular za spajanje porodice od tog dana oni su duzni za tvoju vizu, sto znaci da oni znaju kad si usla u Njemackoj jer se to ispuni u formularu, oni su duzni pismenim putem da te obavjeste u vezi tvog boravka, to preko ambasade je u ovom slucaju bilo sasvim nepotrebno
[ KatarinaB @ 18.08.2014. 10:12 ] @
Interesuje me da li neko može da mi da sledeću informaciju. Moj dečko i ja razmišljamo da emigriramo u Berlin. On je programer, pa bi verovatno on prvi našao posao i dobio Blue Card. Ukoliko to za njega bude sve ok, interesuje me kakva prava imam ja kao devojka ili verenica - da li mogu da dobijem boravišnu vizu preko njega? Možda bar na 6 meseci za traženje posla ili tako nešto...? Generalno me interesuju iskustva kada je emigracija nevenčanog para u Nemačku u pitanju.

Unapred hvala na odgovorima!
[ član @ 18.08.2014. 16:02 ] @
@katarina
Pogledaj na ovoj temi slično je bilo pitanje i odgovor.
[ k.i.z.a @ 23.08.2014. 20:57 ] @
Pozdrav ljudi,

Moze li neko ko zna da mi pojasni?
Ako noslilac plave karte hoce da dovede zenu u nemacku, kakvi su uslovi oko visine njegove plate i velicine stana da bi bilo sve regularno?
[ aurora09 @ 23.08.2014. 23:29 ] @
Za spajanje sa supružnikom dovoljan je iznos plate koji je inače donja granica za Plavu kartu. Što se stana tiče, to zavisi od grada do grada, npr. negde je uslov da se ima 12, negde 15 kvm po osobi.
[ k.i.z.a @ 25.08.2014. 11:14 ] @
Sto znaci da od 30 do 40 kvadrata ne moze da se pogresi...

Hvala aurora
[ aurora09 @ 25.08.2014. 20:43 ] @
Meni je spajanje prošlo sa stanom od 30 kvm, ali za svaki slučaj proveri još jednom u Uredu za strance u tvom gradu. Meni su rekli da je samo bitno da ima 12 kvm po osobi i da je ugovor za stan na neodređeno, dok su mom kolegi, koji je hteo da se spoji sa ženom i detetom, tražili pored kvadrature i da stan bude minimalno dvosoban. Mada zavisi i od toga na kakvog službenika naiđeš.
[ Jelena Krstanovic @ 07.09.2014. 16:25 ] @
Ako moze pomoc za informacije oko spajanja porodice u Njemackoj!E ovako!Suprug mi dobija stalne papire u februaru tj.tada mu je punih pet godina u kontinuitetu da je tamo!!Sta njemu treba kad to dobije da preda od papira a sta mu treba za nas mene i djecu da preda za spajanje porodice i da li to moze tamo da uradi ili mora u ambasadi?Koliko je komplikovano to dobijanje molim ko je imao iskustva da mi odgovori!Unapred hvala!
[ Strelac76 @ 03.08.2017. 19:58 ] @
Pozdrav svima,
čitam, čitam i nikako da nađem odgovor na pitanje koje me muči. Elem, ja već radim u Nemačkoj a supruga će verovatno početi od oktobra ili novembra. Mene zanima kako će deca dobiti boravišne vize obzirom da su još mala (manje od 6 god.). Da li za njih posebno mora da se traži spajanje sa roditeljima ili deca dobijaju na neki način automatski vize obzirom da su oba roditelja dobila posao u Nemačkoj?

Hvala unapred na odgovorima :-)