[ casperns2 @ 26.05.2014. 20:24 ] @
Pozdrav, uzeo sam prvi put da citam literaturu neku iskljucivo za algoritme - oko 250 strana i hteo sam da vas pitam.

Koja je razlika izmedju metoda i algoritma, ustvari svaka metoda je neki algoritam. U svakoj metodi manipulisemo sa raznim tipovima podataka preko dozvoljenih operacija. To isto radimo sa algoritmima . Metode sam ucio do sada i pisao , bio mi je cilj da napisem sto prostije a efikasnije resenje za neki problem i zadatak , to isto se trazi u algoritmima. Ustvari vezbajuci pisanje novih metoda i implementacijom postojecih ja sam ustvari vezdao i ucio algoritme , jesam u pravu ?

[ AMD guy @ 27.05.2014. 09:55 ] @
Metoda je skup neki naredbi da bi se nesto izvrsilo, npr ako imas metodu stampaj() onda u toj metodi imas naredbe sa kojima prikazujes nesto na ekranu to moze biti string ili neki integer itd.
Algoritam je vise kao recept koji pratis da bi dostigao neki cilj, kao sto imas recept za kolace koji ima listu sastojaka koji su potrebni za te kolace. Mozes da pratis recept koji je neko drugi napravio ili mozes da napravis sam svoj recept.
Npr imas algoritam koji pronalazi najkraci put izmedju dve tacke ili algoritam koji racuna NZD, algoritam moze da ima vise metoda.