[ ziwoin @ 22.05.2014. 12:44 ] @
Pozdrav svima,

molim Vas za savet u vezi problema koji ću navesti u nastavku. Hvala unapred

Udruženje u kom volontiram ima veoma učestale probleme sa funkcionisanjem emalova kod sbb-a (email je na sbb.rs domenu - udruženje@sbb.rs). Taj email je glavni i koristi se već više od 6,7 godina, ali poslednjih nekoliko nedelja, funkcionisao je par dana, te je već postala agonija zvati sbb i moliti ih da reše problem, jer već ga imaju dugo.
Firma u kojoj sam do skoro radio, je zakupila sharedhosting kod sbb-a i imala nekoliko mailova unutar svoj domena, pa znam da su imali takođe velikih problema, koji su bili tipa 2 dana radi mail, 2 ne radi.

Jedine predloge koje sam mogao izneti udruženju je da se promeni email adresa (da se otvori [email protected] mail na domenu koji već imaju), ali to zahteva promenu svog štampanog materijala, te obaveštavanja svih kontakata da je email promenjen (a ima ih možda i 1000 da ne preterujem), ili da se otvori email unutar gmail-a.

domen i sajt u vlasništvu udruženja je kod orion telekoma, ali iz iskustva sa njima znam da na njihovim serverima stiže brdo spamova (možda ne na svim).

Molim ukoliko imate neki bolji predlog ili ukoliko imate bilo koje mišljenje o ovome da mi pomognete.
Takođe, ako se otvori novi email, da li mogu da se nadam od sbb-a da forwarduje svaki email koji dođe na staru email adresu na dovu koja je kod drugog provajdera, i postoji li neka strategija u slučaju menjanja email adrese.

Hvala svima.


[ Predrag Supurovic @ 22.05.2014. 13:15 ] @
Agoniju su sami stvorili a mogu da je prekraet smao tako sto ce sto pre dapredju na svoj domen. Imejl server n emorada bude ni kod jednog provadjera nego mogu cak i da yakup enegde sam imejl server sa trane.

Na kraju krajeva mogu da upotrebe i google ili microsoft imejl servise za tu namenu. google je to poceo da naplacuej a microsoft daje besplatno.
[ vjamovic @ 22.05.2014. 14:34 ] @
Otvorite na Gmailu novu adresu a na istom gmail nalogu podesite da ucitava i mailove sa sadasnje SBB adrese . A onda na sajtu i memorandumima stavite novu gmail adresu