[ LLaMMeRR @ 12.04.2014. 21:38 ] @
Pozdrav!

Potrebni su mi vaši saveti. Od pre nekoliko dana mogu se povezati na wifi sa samo dva uređaja. Na ostalim uređajima piše 'The limited connection'. Pokušavao sam na razne načine, ali ništa. Resetovao sam modem i access point, stavljao brojeve po uputstvima sa Neta, pratio tutorijale, refrešovao laptop sa Win8, vratio na fabrička podešavanja laptop sa Win7, ... Od jutros pokušavam da rešim problem. Postoji li ikakvo rešenje da se vrati na neograničen pristup?! Hvala unapred!

[ Plug-n-Play @ 12.04.2014. 21:50 ] @
Ovo nije dovoljno da bi ti neko pomogao. Napiši koji router imaš, da li ti je uključen DHCP, koje uređaje povezuješ, itd.
[ Plug-n-Play @ 12.04.2014. 21:56 ] @
Još nešto, za početak probaj da skineš šifru za wifi pa vidi da li će ti uređaji da se nakače. Ako ze zakače, onda koristiš neku enkripciju koju ti yređaji ne podržavaju.
[ LLaMMeRR @ 13.04.2014. 12:53 ] @
Citat:
Plug-n-Play: Ovo nije dovoljno da bi ti neko pomogao. Napiši koji router imaš, da li ti je uključen DHCP, koje uređaje povezuješ, itd.


Imam access point Edimax EW-7416APnv2 (jel to isto što i ruter?!). DHCP je uključen na Wireless LAN adapter Wi-Fi. Imam dva laptopa 'acer' sa Win 8 i jedan laptop 'Compaq' sa Win 7. I dva mobilna 'Samsung'. Dakle, 5 uređaja. Ako su potrebne još neke informacije samo vi kažite.

Citat:
Plug-n-Play: Još nešto, za početak probaj da skineš šifru za wifi pa vidi da li će ti uređaji da se nakače. Ako ze zakače, onda koristiš neku enkripciju koju ti yređaji ne podržavaju.Probao sam 100 puta bez šifre. Svi uređaji mogu da identifikuju mrežu i da se povežu, tako je bilo do pre nekoliko dana. Sada, mogu da se povežu i ostanu povezani samo dva uređaja. Na ostalima piše 'connected', a malo kasnije 'The connection is limited'. Resetovao sam i modem i access point, al ništa. Ono što sam primetio tražeći po Netu slične problematike jeste da kod mene nema nikakve brojeve pod 'Default Gateway'.

Hvala na odgovorima.


[ LLaMMeRR @ 13.04.2014. 13:18 ] @
Hteo bi da podelim jedno iskustvo u vezi problema sa dugmetom za wifi tj. F12. Možda će moje iskustvo nekome pomoći. Pre godinu dana wifi je ostao isključen a F12 na laptop 'compaq' sa Win 7 ne radi. Na kraju sam se iznervirao pa je dugme polomljeno. Pokušavao sam na razne načine, ali bez uspeha. Na ovom forumu sam postavio temu, ali nijedan predlog nije rešio problem. Juče mi je sinula ideja da laptop vratim na fabrička podešavanja. Tako sam i učinio. Na kraju, kada sam sve podesio i kada se pojavio desktop, pojavilo se i plavo svetlo sa F12. Nisam siguran da li je uzrok tome bilo vraćanje na fabrička podešavanja, jer u istom trenutku sam povezao tastaturu preko USB i pritisnuo F12. Ovo sa USB tastaturom sam pokušavao i pre fabričkih podešavanja, al F12 i dalje nije radio. Nadam se da će jedno od ova dva načina rešiti problem sa F12 i drugima.
[ Miroslav Jeftić @ 13.04.2014. 13:28 ] @
Proveri na laptopu da li su ti u podešavanjima mrežnog adaptera izabrane opcije "Obtain an IP address automatically" i "Obtain DNS server address automatically", ako nisu izaberi.