[ luaay @ 03.04.2014. 13:25 ] @
Imam LG Optimus L3 E400 i cesto mi se potrose baterije kad mi najvise treba.
Cujem da postoje portable punjaci ,koji preporucujete i kako oni funkcionisu,mislim da li i oni trebaju da se pune negde i nekad i kako?
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 03.04.2014. 14:57 ] @
Ima ih more, preporuka ili za nešto baš jeftino ili za nešto baš skupo. Pogledaj na eBayu ili na nekim našim sajtovima za takve stvari. Cene variraju i od kvaliteta i od kapaciteta.

Jedini savet je da ne uzimaš neki model koji ima okrugli džek na koji se nastavlja adapter za punjač. Oni mi nikad nisu imali dobar kontakt. Umesto toga gledaj da imaju običan USB port u koji ćeš ubacivati kabl svog telefona.

Takođe, vidi da se puni preko micro USB porta, jer ćeš onda uštedeti na jednom kablu. Obično se pune preko mini USB-a ili opet preko, ne daj bože, okruglog džeka.

Čuvaj se lažnih prikaza kapaciteta kod Kineza. Hoće da u identično pakovanje pakuju od 5 do 50k mAh, što je ogromna razlika. Ako napišu da baterija ima 20k mAh, računaj da ustvari ima pola od toga.

Do skora sam imao ovu

http://www.ebay.com/bhp/20000mah-battery

nije imala 20k mAh, naravno. Posle sam video identičnu sa navodno 50k mAh.

Sada sam kupio ovu, ima "samo" 12k mAh, ali barem znam da je pravih 12.000, Nemci su to :)

Imaš i varijantu ovih baterija koje su samo oklop, a u koje se ubaci punjiva baterija. Vrlo praktično, ali nisam imao sreće sa 2 takva punjača. Jedan nije uopšte radio, a drugi je jedva napunio 15% baterije telefona pre nego što bi prijavio mrtvu bateriju.
[ luaay @ 03.04.2014. 15:46 ] @
a kako punim taj charger?
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 03.04.2014. 16:30 ] @
Kao i sve drugo što ima USB priključak, na punjač od telefona ili tableta.
[ pctel @ 03.04.2014. 22:58 ] @
Ja sam danas kupio dinamu za mobilno. Vrtis kurblu, a ona daje struju na USB prikljucak. Pise 2 minuta vrtis, 6 minuta razgovaras.
[ luaay @ 05.04.2014. 06:18 ] @
Citat:
-V-O-Y-A-G-E-R-:
Kao i sve drugo što ima USB priključak, na punjač od telefona ili tableta.


cudno da nema direktan prikljucak na struju nego mora preko USB.
Kaze mi drugarica da portable punjaci sporo pune.Jel to tacno?
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 05.04.2014. 07:05 ] @
Kada bi se kačili direkt na struju, onda bi u sebi morali imati i ispravljač, što bi ih činilo većim. A sporo se pune jer se puni mnogo mAh, na malo A. To je ustvari jedna velika baterija za telefon, koju puniš kao i sam telefon, tj. istom strujom.

Možda se nismo razumeli, kad sam rekao da se puni preko USB-a, mislio sam na oblik konektora, ne na količinu struje koju isporučuje USB na kompjuteru. Dakle, pune se na struju, punjačima za telefon/tablet, preko USB konektora.
[ luaay @ 15.04.2014. 12:06 ] @
znaci ta velika baterija" daje struju i energiju koju isisa ovoj maloj pravoj ,jel tako?
do sad sam koristio obicni adapter,na jednom kraju struja,na drugom USB.
Zadrzacu se na njemu kad bolje razmislim,kako god okrenem ,kad tad moram da ne zaboravim da ubodem bateriju u zid.opet sam na isto zar ne?
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 15.04.2014. 12:18 ] @
Da, velika baterija da struju maloj bateriji.

Kao što je u tvom scenariju na jednom kraju struja u zidu, A na drugom telefon nakačen na USB, tako ti je sa tom eksternom baterijom umesto struje i zida tu velika baterija.

Nju ćeš koristiti kada putuješ, A putovanje podrazumeva spremanje na put, a onda ćeš u tom spremanju napuniti i veliku bateriju.

Naravno, može se desiti da je zaboraviš napuniti, ali isto tako se može desiti da zaboraviš da napuniš sam telefon :)

Ako putuješ, ali ne svojim kolima, pa ti se telefon isprazni za nekoliko sati usled česte upotrebe, onda je eksterna baterija nešto što bih ti preporučio. U suprotnom, nema potrebe.