[ pailhead @ 12.09.2013. 08:39 ] @
U pokusaju da forum zazivi, hteo bih da podelim nesto sto sam skoro radio. Video sam meni koji je uradjen na ovaj nacin za Leap motion, i tip mi rece da je sve fake. Nasao sam neki d3d 9 primer za delphi, pogledao sam sta se desava i delimicno uspeo da primenim na unity.

Jedan radi sve u fragment shaderu na osnovu tacaka koje mu dam (uneo sam rucno), drugi pravi sprajtove i napravi skup random vrednosti koje zada Z poziciji sprajtova, mada ovo mi se cini da radi sporo. Namucio sam se sa blendingom, i nisam siguran da isad ovo radi sve kako treba, posto bi verovatno trebalo da iskljucim gomilu unity stvari, a jos nisam siguran gde se nalazim u celom rendering pipe-line.

http://dusanbosnjak.com/portfolio-items/799/

Na kraju ovo sa sprajtovima sam tek uspeo da podesim ako aktiviram unity-ev hdr pipeline, jer tako dobijem i negativne vrednosti u render texture. Nisam uspeo recimo da spakujem normale u 0-1 i da ih vratim, jer ne razumem bas najbolje sta se desava sa tim gaus krivama koje su osnov ovog demoa. Imam dobru predstavu, kada imam te negativne vrednosti na raspolaganju.

Hteo bih dalje da napravim UI preko ovoga, kada se predje preko jedne lopte, da iskoce druge, pa onda da vode ka sledecim granama i sl.

[ pailhead @ 06.10.2013. 13:21 ] @
Isto ovo u webGL,

kod mi je uzasan, poceo sam sa JS pre pet dana.

http://dusanbosnjak.com/test/webGL/new/cubemap/