[ alfa-pro @ 15.08.2013. 20:09 ] @
U LXDE taboru su odlučili da LXDE-Qt spoje s Razor-Qt-om pri čemu će resursi iz oba projekta biti maksimalno iskorišteni. Ideja počiva na eksperimentu izrade Qt verzije LXDE-ovog upravitelja datotekama.

Zbog ovog je u pitanje dovedena budućnost GTK-a u LXDE projektu, odnosno da li će uopće biti GTK+3 verzije, na kojoj se zasniva Gnome 3. Osnivač LXDE projekta Hong Jen Yee, poznatiji kao “PCMan”, je izjavio: “Budući da GTK+3 ruši kompatibilnost sa starijim verzijama, a uz to je gladan resursa i sporiji, trenutno ne vidim prednost GTK-a +3. GTK+ 2 je lagan, ali to više ne vrijedi za GTK+ 3. Gledajući unaprijed, GTK verzija LXDE-a će nestati, a sav trud će biti usmjeren na Qt port” Budući da će na GTK-u +3 ostati jedino Gnome 3 i XFCE, a uz to imamo još i MATE, koji će i dalje ostati na starom GTK-u +2, ljubiteljima GTK frameworka će biti sužena mogućnost odabira radnog sučelja. U svakom slučaju, LXDE će i dalje ostati dobar odabir laganog radnog sučelja, te alternativno/backup sučelje kada glavno radno sučelje zakaže.

http://www.linuxzasve.com/spaj...-razor-qt#sthash.SuFYOYY1.dpuf
[ plus_minus @ 02.10.2013. 16:05 ] @
Ma, nek' rade šta hoće, samo da mi ne diraju neprikosnoveni Openbox, ovakav kakav je. Da ostane samo WM, da ga ne apgrejduju i ne vezuju sa kojekakvim default DE u budućnosti .. (na svu sreću, o tome nema nikakvog govora, a najverovatnije se nikada neće ni desiti - hooray! D:)

Što se tiče spajanja LxDe + Razor-Qt, to ima smisla i te kako. Podržavam.