[ vojkanbg @ 14.08.2013. 11:41 ] @
Jel neko možda probao neki Broadband Bonding sistem koji spaja, npr. više ADSL konekcija i pravi kvalitetnu broadbend konekciju za LAN sa min 20 korisnika?
Ispod je slika kako bi to trebalo da radi.


https://www.mushroomnetworks.com/product/truffle

Ako jeste neko probao, zanimaju me eventualni problemi i poređenje kvaliteta sa direktinim vezama prema ISP, bilo da je WiFi, eternet ili optika.
Cena bi trebalo da je prilično jeftinija nego iznajmljivanje direktne veze prema netu.
[ Aleksandar Olujic @ 16.08.2013. 10:07 ] @
Konkretan proizvod nisam probao ali imam iskustva sa visestrukim odvojenim linkovima prema Internetu i seriji "problema" koje donose.
Prvo, kakav saobracaj ocekujes preko tih linkova? Ako uparis 5 ADSL linkova ostaje problem da je maksimalan odlazeci throughput = maksimalni upload speed pojedinacnog linka sa najvecim upload bandwidth-om. Sa 5 ADSL linkova koji su recimo 4Mbps/512Kbps ne mozes zamijeniti link koji je recimo 2Mbps/2Mbps jer je upload 1/4 projektovanog protoka.
Ako ti nije interesantan upload, vec download i zanima te prvenstveno HTTP/FTP onda je najjednostavnije rjesenje serija squid proksija. Ako imas 5 linkova treba ti po jedan squid za svaki link i jos jedan squid kojem bi se obracali korisnici (master). Svi mogu biti na istoj masini (malo komplikovanije za namjestiti) ili na razlicitim virtuelnim, ili fizicikim masinima (naravno najlakse i najbrze za podesiti).