[ Karamazov @ 29.07.2013. 16:08 ] @
Da li je neko probao Ubuntu za android telefone? Kakva su iskustva, koji modeli bi bili najadekvatniji za ovakav prelazak?

Ubuntu for Phones

Nisam mogao da pronađem da li ima terminal, ako nema onda to zapravo i nije linux...
Ako sam dobro preveo neke komentare sa stranih sajtova, onda izgleda terminal nije uključen u ovaj OS.
[ component @ 29.07.2013. 18:40 ] @
Najadekvatniji je telefon koji još ne postoji, ali će ga Canonical napraviti čim skupe 32 miliona $
Za sada Nexus 4 nije loša varijanta pošto je na njemu predstavljen koncept.

Citat:
Karamazov
Nisam mogao da pronađem da li ima terminal, ako nema onda to zapravo i nije linux...
Ako sam dobro preveo neke komentare sa stranih sajtova, onda izgleda terminal nije uključen u ovaj OS.

Za ovo ti neću ništa odgovoriti pošto pretpostavljam da samo troluješ... Ako si ozbiljan onda malo proguglaj po internetu o Linuxu. (Android ima Linux kernel. Da li si koristio terminal na Androidu?)
[ Karamazov @ 14.08.2013. 10:13 ] @
Molim te prvo mi objasni šta znači "troluješ" (ili kako ti tumačiš tu reč)? Reč TROL je nordijskog porekla i označava zastrašujuće biće u nordijskoj mitologiji. Kako to povezuješ sa mnom i mojim postom? Da li je strašan post, ja...? Ne razumem...

To što android ima linux kernel mi ne znači ništa kad ne mogu da koristim terminal onako kako ga koristim u bilo kom linux distrou, npr.Archu...

Terminal emulator na androidu je glupost. Mene interesuje da li će terminal na ubuntu edge-u moći da ima istu funkciju kao što ima svaki drugi linux distro. Ista ovlašćenja, komande? Aposloutnu slobodu?
[ mulaz @ 14.08.2013. 10:35 ] @
Citat:
Karamazov: Terminal emulator na androidu je glupost. Mene interesuje da li će terminal na ubuntu edge-u moći da ima istu funkciju kao što ima svaki drugi linux distro. Ista ovlašćenja, komande? Aposloutnu slobodu?


Zasto glupost? Ako imas rootan telefon, mozes sve, kao na svakom drugom linuxu... jedino kuckanje po touchscreenu je malo teze od kucanja po pravoj tastaturi.