[ Fenix @ 19.03.2013. 10:10 ] @
Pozdrav,

nakon što sam nabavio tablet, proširim kućnu "konektivnost" wireless-om, dakle, ranije je bio adsl modem, sada dodam još i wireless router, sve povežem kako treba i radilo fino. Od prije par dana primjetim da nakon što startujem PC, interneta nema na njemu, ne otvara stranice i mala žuta ikonica u tray-u. Nakon što sam se jedno vrijeme patio s tim, primjetim da nakon što na tabletu pokušam otvoriti neku internet stranicu (i otvorim je), da nakon toga internet proradi i na PC-ju.

Tako da sada uvijek moram imati tablet ili smartphone pri ruci da bih "okinuo" internet i na računaru nakon što uključim računar. Nakon toga internet radi normalno i bežični i ovaj na računaru (žični).

Inače računar mi je povezan "žično" a tablet naravno bežično. Wireless router ima moju user name i password i ostalo je sve pokopčano propisno a i radilo je sve propisno par mjeseci sve do prije 10-tak dana.

Neko rješenje, sugestija?
[ Fenix @ 22.03.2013. 22:54 ] @
Da, i još jedan način kako pokrenem konekciju na PC-ju. Pokrenem Counter Strike koji je nekako startuje i nakon toga sam konektovan i mogu surfati i na browseru.
[ Mile-Lile @ 23.03.2013. 19:54 ] @
podesi nailed-up connection na ruteru (nisi napisao ni koji je model routera ni koji provajder pa ti ne mogu više pomoći - da ne nagađam)...