[ nenadO @ 17.03.2013. 02:50 ] @
Pozdrav


Zadnjih jedno 2 meseca imam problem sa netom,naime koristim Eunet adsl.Kad je pocela da mi puca veza zvao sam ih i poslali su novi ruter da zamenim medjutim sve isto,prijavili su kvar Telekomu.LJudi su dosli kod mene i bas u tom trenutku je veza pukla taj lik je izvadio neki aparat stavio telef prikljucak u to i rekao mi da signala ima i da nije do njih da trazim da mi opet zamene ruter,a znaju da ima sigurno 2 nastavka kabla od kapije do kuce(bar sam skontao i da to moze da pravi problem)kad sam se cuo sa ljudima iz Euneta sad oni tvrde da je do Telekoma i da ih sad ja zovem.I sad ne znam uopste kome treba da se zalim dal Eunetu ili telekomu do koga je krivica,a net mi se gubi non stop,unapred hvala....
[ calexx @ 17.03.2013. 08:49 ] @
Čemu služe ti nastavci kabla? Samo da produže kabl ili tu ima nekih razdelnika? Da li kabl ide direkt u spliter pa u ruter i telefon(e) tj da nije neki telefon zakačen pre splitera?
[ Miroslav Ćurčić @ 17.03.2013. 12:25 ] @
Ako kojim slučajem imaš dva računara koji dele taj net, dali veza puca i kad je jedan od njih ugašen ili samo kad su oba uključena ?
[ nenadO @ 17.03.2013. 15:57 ] @
Evo jedva uspeh da se konektujem.Od bandere ka kuci ima nastavak,pa ta zica se nastavlja na jednu kucu pre mene u njoj ne zivi niko pa su iskoristili tu zicu koja je ranije bila koriscena pa tu ima nastavak i posle do moje kuce nema nista a kad su uvodili samo su spustili taj kabal i direktno povezali na telefon.A kad sam uveo net onda sam stavio spliter pa posle telefonski gajtan i za komp.Pa da bi produzili zicu jer su hteli da je iskoriste,predpostavljam kad su uvodili.Probao sam i direktno glavni kabl na uticnicu pa ni to ne vredi.Nema vise ni jedan telefon pokusavao sam i da skinem taj telefon i da ostavim samo za net ali isto,cak sam i spliter menjao isti slucaj.Nemam dva kompa samo jedan.