[ samir tursunovic @ 06.10.2012. 08:03 ] @
Nabavio sam neki PC i u njemu nemam DVD-RW,kada sam pokusao da ubacim DVD-RW iz starog PC nisam uspio,iako sam sve spojio kao i prethodni (nije mi jasno zasto nece da funkcionise,mozda sto je brand name dell racunar pa nece da prihvati Samsung DVD-RW-mozda neko zna odgovor i na to?).
I tako izvadim ja opet nazad ta DVD-rw iz PC-a,medjutim sad mi se stvorio neki novi disk drive koji nikako ne mogu da oprisem iz my computer.
Znaci imam CD-ROM,DVD-rom i sad mi pise da imam jos jedan CD-ROM koji ne emam uopste u racunaru.
Zna li netko kako bih mogao da izbrisem taj treci CD drive da mi se ne pojavljuje u My computer, i kako bih eventualno mogao da instaliram svoj DVD-RW u taj novi PC.
Malo mi je tesko bilo ovo objasiti ali nadam se da sam bio jasan?
Hvala
[ calexx @ 06.10.2012. 09:18 ] @
Verovatno bi trebalo da proveriš džamperisanje novog ili da ga ubaciš umesto nekog postojećeg, ako sam dobro shvatio da su u kompu dva čitača. Taj treći je možda neki virtuelni pa proveri podatke o njemu u device manageru i pod disk management. Da li si ti instalirao OS ili je već bio na njemu?
[ samir tursunovic @ 06.10.2012. 22:34 ] @
Taj treci se pojavio kad sam pokusao da ubacim DVD pisac. jest, virtuelni je,nisam se mogao sjetiti tog izraza.Ima li kakav nacin da ga obrisem da mi ne stoji u my computer.Ne znam sta znaci dzamperisanje i kako se to radi,ako moze pojasnjenje?
Ubacivao sam umjesto oba citaca ali nije ga pokretalo.?
Hvala na odgovoru..
[ calexx @ 06.10.2012. 23:01 ] @
Ako nisu SATA, onda između kablova imaš jedan džamper i tri pozicije. Pogledaj kako je na nekom od postojećih, postavi isto i ubaci ga umesto njega.
Šta od hardova/optike ima na kompu i kako si tačno mislio da povežeš taj treći?
[ samir tursunovic @ 07.10.2012. 06:02 ] @
Imam DVD-ROM, CDRW-ROM.
Ja sam otkacio DVD-rom i spojio isto kablove kako je i bilo,ali nece da radi.Zatim sam to isto uradio i sa CDRW-romom ali nista.Nisam ni pokusavao da spojim sve tri istovremeno.
[ valerijan @ 07.10.2012. 08:43 ] @
Citat:
samir tursunovic:...Ja sam otkacio DVD-rom i spojio isto kablove kako je i bilo,ali nece da radi.


Savet:

Citat:
calexx:...između kablova imaš jedan džamper i tri pozicije. Pogledaj kako je na nekom od postojećih, postavi isto i ubaci ga umesto njega.


se odnosi na poziciju džampera. (na fotografiji je na MASTER)

Proveri gde se nalazi na tvom starom DVD-u, pa ga postavi (prebaci) na isto mesto (poziciju) na novom DVD-u.

[Ovu poruku je menjao valerijan dana 07.10.2012. u 19:37 GMT+1]