[ jewra_92 @ 01.06.2012. 11:58 ] @
Ovo je prijava koju planiram da posaljem Ratel-u.
U njoj je sve pise, opis problema i detalji.
zanima me da li ce ova moja prijava imati nekog efekta u resavanju problema sa izdavanjem migracionog koda?!
I da li je neko imao slicna iskustva, neki savet ili ako je moguce i resenje mog problema.

"Korisnik sam od 27.01.2010. god. i imali smo (bez ugovorene obaveze) internet uslugu ADSL od 1,5 MB/s dok me iz Orion telekom nisu kontaktirali i nudili druge njihove usluge. Prihvatio sam paket sa ADSL sa maksimalnom brzinom i Open IPTV. To je bilo 14.05.2012. god. Opremu sam dobio 16.05.2012. god. i instalirao. Do 25.05.2012. smo pokušavali da uspostavimo normalan rad interneta i televizije ali bez uspeha. Svakodnevno, u vise navrata, sam sa operaterima Oriona bio u kontaktu i pokušavali smo sve moguće varijante ali bez uspeha. Čak su mi poslali i drugu opremu 22.05.2012. ali je i dalje bilo problema. Brzina nije bila problem, već nemogućnost da se ostvari stabilna konekcija kao i smrzavanje slike na televizoru svakih 5-10 minuta.
Pošto je ugovor na dve godine bio otkucan sa datumom od 14.05.2012. god. , rešio sam da vratim opremu i raskinem ugovor u probnom roku od 14 dana (14.05.2012-28.05.2012). Prvo sam nazvao Orion i raspitao sam se kakav je postupak vraćanja opreme i raskida ugovora, odmah taj dan (26.05.2012.) sam poslao opremu brzom postom kao i jednostrani raskid ugovora kako su mi oni rekli. U Zrenjanin sam takođe odneo opremu (prvu koju sam imao, pre potpisivanja ugovora na dve godine) kod njihovog predstavnika koji je to evidentirao. U ponedeljak 28.05.2012.god. sam zvao da proverim da li je oprema stigla kod njih, tom prilikom sam ih pitao koji je sledeći korak u raskidu ugovora i dobijanju migracionog koda.
Rečeno mi je da će to potrajati par dana, i da će me obavestiti putem mobilnog i mail adrese.
Sutra dan, pre podne, ih je moja majka ponovo pozvala da se raspita za kod i dobila je odgovor da ne možemo dobiti kod, jer ga navodno nismo tražili i da su oni vec izdali nalog za demontažu porta i da ne mogu da zaustave postupak. Na pitanje ko im je rekao da izdaju takav nalog, odgovorili su mi da je to učinio njihov predstavnik u Zrenjaninu. Kad sam se čuo sa njim, on mi je preneo da on sam nema tu mogućnost ni nadležnost za tako nesto slicno, da je on samo posrednik izmedju korisnika i operatera. U toku tog dana sam ih zvao jos par puta i molio, i lepo i ljuto da obustave taj nalog, i ta mi izdaju migracioni kod. 30.05.2012. sam zvao MTS i oni su mi rekli da su u obavezi da mi prilikom raskida ugovora daju migracioni kod kako bih mogao da predjem kod drugog operatera, a da su zahtev za demontažu porta dobili tek 29.05.2012. uveče. Takođe su rekli da Orion ima mogućnost da povuče nalog za demontažu porta, što Orion neće da uradi. Zata sam rešio da putem ove prijave zatrazim vas savet i pomoć oko ove situacije. Upoznat sam sa postupkom prelaska kod drugog operatera, i da mi je za to potreban migracioni kod, kako bih zadržao taj port i brže i lakše počeo da koristim njihove usluge koje su mi neophodne za rad i učenje.
Ironično je što moram da platim račun za dve nedelje(ne) korišćenja njihovih usluga iako je usluga bila delimična (jako čest prekid konekcije, zamrzavanje slike na tv-u). Sa Orionom telekom sam pokušao sve sto je bilo u mojoj moći da rešimo ovaj problem ali se završilo mojim nerviranjem i pisanjem ove žalbe .Nadam se brzom odgovoru."

Nadam se da ce te mi oprostiti ako sam na pogresnom mestu okacio temu, lisen sam mogucnosti interneta preko pc-a pa se snalazim pomocu mobilnog, preko koga vam i pisem sve ovo.
[ jewra_92 @ 02.06.2012. 12:46 ] @
ajde bar jedan savet...
[ Marko Cukalac @ 02.06.2012. 15:08 ] @
Ne petljaj se sa tuzbama, skuplja dara nego mera, koja centrala je u pitanju? Da ti proverim da li ima kapaciteta. Ako ima, nek te demontiraju, aktivirace te nov provajder ponovo. Veruj mi, mirna glava :)

pozdrav, Marko
[ jewra_92 @ 03.06.2012. 22:17 ] @
Centrala je u Melencima, digitalna je.
[ Marko Cukalac @ 04.06.2012. 07:47 ] @
Nema veze da li je digitalna ili ne. Ako je 023, tj. Zrenjanin podrucje, centrala Melenci nema slobodnih kapaciteta za POTS, a ima za ISDN.

p.s. Tek sad vidim da si iz Zrenjanina, to je ta centrala. Sta da ti kazem, nema slobodnih portova trenutno, moraces da cekas, mozda dva dana, mozda godinu dana.

[ milosbeo @ 04.06.2012. 07:57 ] @
Otkad Orion nudi Open IPTV?
Max paket i Open IPTV ne mogu da rade.

Imaš dve omaške u žalbi. Provri još jedom kako se zovu usluge koje si koristio.
[ jewra_92 @ 05.06.2012. 08:39 ] @
@ milosbeo
Upravu si nije to taj paket.
Paket koji sam bio uzeo od njih je DualPlay TV,Televizija i Internet od 16 Mbps, uz mogucnost dodavanja fiksnog telefona kad za to bude mogucnosti. Moja greska, mada to je najmanji problem koji sam paket imao kod njih, stvar je u tome da oni odbijaju da mi izdaju migracioni kod.

Pitanje za Marka.
Da li mozes da mi objasnis sta je POTS, sta ISDN?

POTS pretpostavljam da je port, i ako sam upravu kako je moguce da nema slobodnih portova kad sam ja moj oslobodio sa raskidom ugovora sa Orionom.

I da li neko zna da li je postoji probni period kod telekoma za adsl? Na par mesta sam procitao da mogu na taj nacin da dodjem do novog porta. Prijavim se kod telekoma na mesec dana, posle trazim migracioni kod i predjem kod drugog operatera. Jel vredi to pokusati?


[Ovu poruku je menjao jewra_92 dana 05.06.2012. u 11:34 GMT+1]