[ luaay @ 07.04.2012. 05:54 ] @
Instalirao sam canon pixma 360 preko usb kabla i radi ok na prvom kompjuteru ali kad sam pokusao preko printer sharing na drugom nisam uspeo.
oba kompa su xp,printer nije wi-fi,neko mi je rekao da preko wifi routera to mogu uciniti jeli istina?
[ RiciSambora @ 17.04.2012. 13:51 ] @
Jeste, istina je. Sta si ti do sad uradio, odnosno gdje si zapeo? Da li ti radi (koristis li) file sharing?
[ luaay @ 19.11.2012. 11:13 ] @
cao!
zapeo sam u sledecem:

printer se vidi na laptopu sedmici ali nece da stampa.
na drugom kompu XP hoce.
???

drivere nisam instalirao ako to nesto znaci.
na drugom XP stampa bez drivera
[ RiciSambora @ 27.11.2012. 17:55 ] @
Kada sa "sedmice" otvoris racunar na kojem je stampac, klikni desnim na stampac i odaberi "Connect" i onda bi ti trebao biti instaliran u sedmici. Ako ne bude radilo, napisi kakvu ti gresku javlja pa cemo vidjeti dalje sta je problem. Na drugom XP-u ne stampa bez drivera, nego je on drivere "skinuo" sa home racunara prilikom instalacije (nije bilo potrebe da ih ti rucno instaliras).

PS. I nemoj postavljati 3 teme za isti problem. Dovoljno je da u jednoj budes dovoljno jasan (ja sam morao procitati sve tri da bi shvatio sta si ovdje napisao) i dobice odgovor. Ukoliko smatras da ces bolju pomoc dobiti u nekom drugom podforumu zamoli nekog od moderatora ili administratora da premjeste temu, pa ce oni premjestiti ako tema ispunjava uslove bice premjestena.
[ luaay @ 27.11.2012. 21:12 ] @
izvini,nisam siguran na kakve teme mislis.

"Na drugom XP-u ne stampa bez drivera, nego je on drivere "skinuo" sa home racunara prilikom instalacije (nije bilo potrebe da ih ti rucno instaliras)."

na kakvu instalaciju mislis?xp sam na obe masine instalirao odvojeno
[ RiciSambora @ 27.11.2012. 22:41 ] @
Mislim na instalaciju drivera koju si spomenuo u prethodnom postu. Kada podesavas printer sharing na istim operativnim sistemima, on automatski sa onog racunara na kojem je instaliran printer "povlaci" drivere na sebe. Zato nije bilo potrebe da instaliras drivere na drugi racunar. Nadam se da ti je sad jasnije.
[ luaay @ 28.11.2012. 09:10 ] @
onako.nisam neki strucnjak pa i ne ocekujem da sve razumem.
naprimer ako na prvom XP imam instaliran neki program naprimer AudioExtractor on na drugom nece biti prepoznat zar ne?
Printer ipak hoce...
[ RiciSambora @ 28.11.2012. 10:30 ] @
Pa, u sustini ne bi trebao, ali nije pravilo - postoje programi (obicno neki jednostavniji) koje mozes pokrenuti i na udaljenom racunaru, postoje oni koji ti nece raditi bez instalacije, a postoje i oni koji su radjeni za mrezno okruzenje i koji ce ono sto je potrebno "povuci" sa "glavnog" racunara na udaljeni prilikom pokretanja. I ovo nema analogije sa driverima, koja su totalno druga stvar (nemoj da te ovo buni). Ovo je pokusaj da ti to objasnim stojednostavnije da ne bismo sad u detalje jer nije mjesto za to. Poz