[ marko_j @ 22.08.2011. 21:55 ] @
Već par meseci pokušavam da pokrenem Compiz na Debianu u okviru VirtualBox-a. Izčitao sam mnoštvo tutorijala koji više manje imaju slična uputstva, pokušao skoro sve što sam saznao i ne ide. Sada već polako gubim živce pa ako ima nekog ko je voljan da pomogne evo osnovnih podataka:

Računar je: laptop Dell Vostro 1500
Grafička: NVIDIA 8400m gs, driver version 8.17.12.6658 od 7.1.2011.
OS: Windows Vista Home Premium
VirtualBox: 4.0.12 r72916 sa Debian Squeeze linuxom kao gostujućim OS-om i KDE-om.

Instalirao sam Guest Additions, zatim preko Synaptic-a skoro sve što ima veze sa Compizom, kreirao novi xorg.conf sa X -configure i prebacio ga u /etc/X11/, pokušao da pokrenem Compiz sa compiz --replace i dočekao me crni ekran. Rezolucija je tu i dalje ali nema ničega. Zatim kada pritisnem Ctrl+F i izađem iz full screen-a pojave se neki delovi ekrana a neki ostanu crni. Nekada se vidi ceo konzolni prozor, nekada samo jedan njegov deo a nekada prikaže i ikonice i taskbar. Ukoliko resize-ujem prozor VirtualBox-a u određenom trenutku se sve pojavi dok ponovo ne uradim resize. Pokušao sam da pokrenem programe preko desktop ikonica i oni rade ali start meni (ili kako se već zove) ne reaguje. Programe takođe mogu da pokrenem bez obzira da li su ikonice vidljive na ekranu ukoliko pogodim njihov položaj. Okviri oko prozora ne postoje iako sam u Windows Management-u čekirao opcije Resize Windows i Move windows.
Kada pritisnem Ctrl+C slika na ekranu postaje u potpunosti vidljiva koliko god puta resize-ovao prozor VirtualBox-a. Start dugme normalo radi ali okviri oko prozora i dalje ne postoje. Ono što sam zaboravio da napišem je da prilikom pokretanja Compiza ne mogu da predjem na neki drugi konzolni prozor sa Ctrl+Alt+F1, F2, F3 i sl. sve dok ne pritisnem Ctrl+C. Evo još nekih podataka za koje smatram da će biti korisni:U attachment-u takođe imate i kompletan xorg file.