[ Dadony @ 29.03.2011. 14:29 ] @
Pozdrav

moj problem je sljedeci: imam plastiku o,5 mm debljine to je ona sto se koristi kao pokrivna plastika za klik-klak ramove, i trebam je isjeci po krivim linijama naprimjer outline ova dva spojena srca.

probao sam laserom ali laser spali plastiku pa pozuti po rubovima reza i neupotrebljiva je. Probao sam i sa stancom rezati sa nekim alatom koji imam od ranije ali ne moze da probije. Posto mi treba dosta toga rucno rezanje otpada :)

ima li ko kakvu ideju kako da to rezem.

pozz
[ morihei ueshiba @ 29.03.2011. 17:38 ] @
Ultrasonicno rezanje je veoma efikasno,ali je sam sistem veoma skup,a mislim da nije moguce naci u Srbiji u ovom trenutku nikog ko tako nesto poseduje. Neisplatljivo nabavljati za male kolicine,samo za vece serije. Ja ga ugradjujem u neke modele masina za pakovanje.
Nisam bas nesto pomogao,eto cisto za informaciju - mozda ce da koristi ipak.
[ Dadony @ 30.03.2011. 08:30 ] @
Hvala u svakom slucaju

evo nesto gledam i pipkam razlicite plasticne folije. I skontam da bi mi mogla proci i folija koja se koristi za izradu razne ambalaze, kutijice i sl. tu foliju bi mi stanca mogla probiti. e sada problem mi je traziti tu foliju jer ne znam kako ze zove ( tipa ambalazna, ugradbena, pvc, PP, pu ili kako vec. ne znam zasto ih uopste vode po ovim hemijskim nazivima)

pozz
[ aquasco1 @ 05.04.2011. 23:17 ] @
Cao,

Takvu plastiku moze da isece bilo koji cnc sa tangencijalnim nozem (Zund, Konsberg...)
Ako ti treba usluga, ne znam odakle si, ali ako si iz Beograda, javi mi se na PM

Pozdrav
[ milekinez @ 18.04.2011. 13:59 ] @
moze i na laseru samo treba dobro podesiti snagu i brzinu, ja sekao juvidur (PVC)
naravno i na bilo kojoj glodalici CNC, verovatno moze i sa vodenim secenjem