[ owim @ 29.03.2011. 06:47 ] @
Video sam oglas:
Citat:
Efikasno, trenutno i poverljivo, otkrivanje skrivenih brojeva mobilnih telefona (Private number) sa kojih Vas uznemiravaju. Nakon poziva dobijate broj sa koga ste pozvani i možete utvrditi o kome se radi. U 90% slučajeva to je neko koga poznajete i čiji broj već imate. Radi na svim domaćim i stranim meržama mobilne i fiksne telefonije.

Ako neko aktivira skrivanje broja CLIR (Calling Line Identification Restriction), znam da moguce videti broj pozivaoca ako je pozvanom broju dodeljena usluga koja to prikazije. Ta usluga nije javno raspoloziva (SOCLR, tako nešto).

Kako sad ovaj to iz oglasa nudi svima?
[ dintel011 @ 29.03.2011. 09:46 ] @
vetovatno radi u Železniku u centrali...
[ owim @ 29.03.2011. 15:46 ] @
U Železniku je MTS centrala? Kako onda može da mi pomogne ako sam Telenor korisnik, a neko me zove sa skrivenog VIP broja? Postoji li jš neka "fora" sem SOCLR (ili kako se vec tačno zove usluga, zaboravih)?
[ Ivan Dimkovic @ 29.03.2011. 15:52 ] @
Jedini trik je da neki servis tipa preusmeravanje na mailbox, info o zvanju dok nisi dostupan i sl.. ima "rupu" pa napise broj koji je trebao biti sakriven - ali to zavisi od sistema do sistema, i morao bi da eksperimentises... moguce je i da su sve rupe do sada zakrpili.

Osim ovoga, jedini drugi nacin koji mi pada na pamet je da postanes VoIP operater i da imas SS7->SIP gateway i da se nadas da operater na koga si povezan prenosi sve informacije :)

Kao end-user, jedina sansa ti je da imas aktiviranu uslugu otkrivanja sakrivenog broja - a to se cesto ne prodaje krajnjim korisnicima.
[ Slobodan Milivojevic @ 29.03.2011. 16:41 ] @
Razumem da imas SOCLIP na svom telefonu, jedino što mi pada na pamet kao moguća varijanta je da taj neko ima SOCLIP, i onda preusmerite pozive na njegov broj recimo bezuslovno i onda njemu izadje broj...