[ ZanLepen @ 17.03.2011. 09:11 ] @
Ajde bratski da vas pitam hoćemo li mi da nastavimo da ćutimo ili da izrazimo neki protest protiv uništavanja informatičkog društva? Nestručan i neobrazovan čovek u IT pogledu preuzima ministarstvo. Mogu da se kladim da nema pojma šta je MB, domen, hosting, server, Paypal, itd...ja sebe računam u prosečne korisnike interneta, ali ima vas koji od toga živite i pošteno zarađujete hleb, i obrazovaniji ste od nas običnih korisnika. I šta će takav čovek da uradi već sve da upropasti? Evo ja koji sam lud po nekim pitanjima, makar bih razbucao zakone bivše SFRJ i UDBE i pokušao realizovati full PayPal u Srbiji.

Ja sam zato da lepo u subotu ili neki dan u podne prošetamo do Nemanjine, izrazimo miran i kulturan protest zbog imenovanja nestručne osobe za ministra, i zatražimo ostavku istog. Ako budemo ćutali, moguće je da će nam posle 2012 i Ekrem Gospoda Jevrić biti ministar za IT i kulturu.

Sada znam da će se oglasiti mnogi, tipa "ne bavim se politikom", "ne može se ništa promeniti"..slažem se..neće se ništa promeniti...Ali ajde da bar prošetamo da se vidi da se neko pobunio makar simbolično. Internet nije više facebook, i e-mail, već sve ozbiljnija grana privrede, od koje će se u narednom periodu ostvarivati sve veći prihodi. Zato i nema smisla da se IT nepismena osoba bavi istim.
[ Blaise De Vigenere @ 17.03.2011. 09:39 ] @
Koji ministar je uopšte stručan za svoj resor? Ima izuzetaka, ali dosta njih uči o tome tek kada ih proglase ministrima. Seti se samo Jočića koji je opljačkao kiosk, bio propalitet u mladosti i onda postao ministar policije!?! Gde je tu logika? Ja mislim da ministri ne treba da se biraju po stranačkoj liniji već da se uzmu najbolji ljudi iz date struke (bez obzira kojoj stranci pripadaju).
[ ZanLepen @ 17.03.2011. 09:49 ] @
Dosadašnje dve ministarke su imale makar formalo obrazovanje, gde se podrazumeva da znaju dobar deo o IT svetu.
[ dejanet @ 17.03.2011. 09:59 ] @
Nije jak argument, covek je mogao da kupi diplomu i da bude ok po tim kriterijumom..

Treba napomenuti da je na Srbiju, bacena atomska bomba od 700 000 (sedamstotina hiljada) izdatih fak. diploma zadnjih godina..
[ MyWay @ 17.03.2011. 16:43 ] @
Citat:
ZanLepen: Ajde bratski da vas pitam hoćemo li mi da nastavimo da ćutimo ili da izrazimo neki protest protiv uništavanja informatičkog društva? Nestručan i neobrazovan čovek u IT pogledu preuzima ministarstvo.
Već napisah da je to u tradiciji ovog (sada bivšeg) ministarstva. A koreni vuku u prošlost, kada je sadašnji prezident postao ministar telekomunikacija. U intervjuu jednom listu (voleo bih kada bi se neko setio kom listu, pa još i kad bi postavio ovde..) tadašnji ministar je na pitanje otkud klinički psihlog postade ministar telekomunikacija rekao u stilu da je zastarelo mišljenje u Srbiji (kao i da to inženjerski lobi burgija protiv njega) da mora inženjer telekomunikacija da bude ministar, svugde u svetu to sa uspehom vode menadžeri..
Od tada je i počelo..
[ ZanLepen @ 17.03.2011. 17:39 ] @
meni je smešno da niko od vodećih IT stručnjaka nije osudio ovo imenovanje.

Mada ni u građevinarstvu nije bolje sa ortopedom. Pogledati samo sajt www.pomocgradjevini.rs
[ brainbuger @ 18.03.2011. 19:16 ] @
Citat:
ZanLepen: ... hoćemo li mi da nastavimo da ćutimo ili da izrazimo neki protest protiv uništavanja informatičkog društva?


Da nastavimo da ćutimo. Neka svako pliva u svom mulju i neka gleda svoju gu3icu kao i do sada. U tome smo odlični, a stara izreka veli - radi ono što najbolje znaš.

[ ZanLepen @ 18.03.2011. 22:08 ] @
Ja ću uvek u svojoj struci da zaradim za koru hleba, a ova ekipa IT direktora-ćutologa i drugih IT-mudro... neka cepa od muke sopstvene gaće zato što su zadnja rupetina u komunikacijama sa svetom, što nemaju PayPal i sve ono što imaju istorijski i državotvorni narodi.
[ ZanLepen @ 02.04.2011. 01:31 ] @
Drug Peđa Marković očigledno ima poteškoća sa ovim "ministarstvom za kablove i ostale žice", a još ga više ubi ćutanje ovih stručnjaka IT direktora i ostale internet klase..muku muči i čeka da skrcka tu godinicu da se reši tog siročeta od ministarstva koje mu uvališe....Ovim putem pozivam druga Peđu da održi makar jedan govor od opšteg društvenog značaja u vezi IT, jer znam da službenici ministarstva za "kablove i kulturu" čitaju ovaj forum. Ako je potrebna pomoć tu sam da pripomognem. Ja umem politički da ga izfilozofiram, umetnem po neki stručni termin, da ispadne jako, drčno, a da pri tome ništa ne kažem, nikog ne uvredim i da se običan slušalac oseća konfuzno, a istovremeno i evropski.