[ Radovan__III @ 06.12.2010. 16:30 ] @
Ovo nije tema namenjena da se neko reklamira itd nego cisto cesto nailazim na problem kod kupovanja tehnike, u ovom slucaju kompaktnog aparata kao poklon.

Zeleo sam da kupim odredjen digitalni aparat renomirane marke ( Canon , Panasonic ... ) , dolazim u radnju koja prodaje iste ( poseduju i sajt na kome prodaju raznu tehniku od kopjutera , preko foto i drugih aparata ) . U radnji pitam da li imaju model sa njihovog sajta i dobijam odgovor :

"Imamo , ali treba da se naruci, bice za nedelju dana od kad narucite "

MOLIM ? wtf ? pitam za druigi model, za njega slican odgovor. Ovo se desava na primeru foto aparata ali i na primeru druge tehnike u mnogim drugim radnjama ( i to ja sad ne trazim nesto specijalno nego siroko popularne modele i marke ) .

Sta je problem sa nasim prodavcima ? Nemaju dovoljno para da naruce pa moraju da cekaju sigurnu prodaju da bi narucili ? Nemaju mesta gde da drze zalihe ? Uvoznici im ne daju da kupe unapred :) ? WTF* elem ako neko zna neku pouzdanu radnju u centru bg-a ( ne nbg , kumodraz, zuce itd ) gde zaista mogu otici i kupiti kompaktne digitalce neka mi javi preko pm poruke, ne reklamirajte ovdena :D
[ Zarko Silic @ 06.12.2010. 16:51 ] @
Problem je resiv vrlo jednostavno.

Nazoves nekog sa naseg banera i resio si sve za 5 minuta.
[ bilbija @ 07.12.2010. 05:40 ] @
Ja bih nesto samo van konteksta.
Takve su vam prodavnice u celoj evropi (zivim u italiji) i to nije nista neobicno, cak ni u apoteci nemas sve lekove vec narucis pa stigne popodne ili sutra. Decija hrana- imaju po jednu-dve kutije i vise ne. Navikavajte se polako na evropske standarde....
[ Predrag Supurovic @ 07.12.2010. 10:00 ] @
Razlog su premale marze i nestabilan kurs. Prodavcima koji nemaju veliki promet, narocito skuplje opreme, se nikako ne isplati da prave velike lagere jer tako samo idu u minus.