[ zoran_ets @ 20.03.2010. 19:54 ] @
E ovako... zanima me koliko su ovi telefoni pouzdani, da li se brzo kvare ili traju kao svaki prosecan mobilni telefon (naravno da se telefon normalno koristi i da se cuva )... Znam da imaju brojne opcije ,za 100e dobijes telefon sa touch screen,tv-om, wi-fi... u sustini jako dobar telefon i to sa garancijom od godinu dana .... Da li je ovo samo maska ili je stvarno dobar telefon,i da li su ove mogucnosti koje telefon nudi dobre ili su tu samo da se kaze da ih telefon ima,a pritom da ne mogu da pruze zadovoljavajuce usluge...

[Ovu poruku je menjao zoran_ets dana 20.03.2010. u 21:10 GMT+1]
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 20.03.2010. 20:13 ] @
Zavisi od korisnika do korisnika.

Ako inače ne gledaš TV ili imaš kablovsku ili veliki TV, šumovita slika na malom ekranu ti uopšte neće biti zanimljiva. Video sam jednog dečka na nekom roštilju koji je s vremena na vreme uključivao TV na kinezu da bi video rezultat kad je Đoković igrao. Meni je TV beskoristan, a njemu se, eto, isplatio :)
Ako si ranije imao neki smartphone, zatvoreni sistem na kinezu će ti smetati svojom ograničenošću.
Ako si ranije koristio neki touch sa kapacitivnim ekranom, touch na kinezu će ti biti smešan, sa sve olovčicom.
Ako voliš originalnost, smetaće ti što je kinez skoro uvek neki Apple ili Nokia bastard.
Ako voliš igre i raznovrsne programe na telefonu, nedostatak i siromašan izbor istih na kinezu će biti velika prepreka.
Ako ti treba Wi-Fi samo za mailove, kinez će poslužiti (ne videh da se neko žalio na to), ali mahom ljudi ne mogu da gledaju YT. Pitanje kakav je običan surf.
Ako ponekad slikaš nešto mobilnim, kinez će ti presesti, jer imaju neku smešno malu rezoluciju i očajan kvalitet.


Ako ti treba telefon sa 2 kartice i zbog toga ga kupuješ, uzmi ga, odradiće ti posao i isplatiti se.

Problem sa kinezima je što su neki kopije, a neki drugi kopije kopija. Kvalitet izrade se poboljšava, ali te opet može zapasti neki škart. Do sada se ekran, baterija, tastatura i zvučnik nisu obuhvatali grancijom. Pogledaj šta ti garantuje prodavac koji daje garanciju.

Mislim da jako dobar telefon nije onaj telefon koji je napakovan stvarima kao švajcarski nož, već onaj koji u potpunosti može iskoristiti to što ima.
Meni bi recimo znatno smislenije bilo ubacivanje kvalitetnije kamerice, nego analognog TV-a.