[ toxi_programer @ 02.02.2010. 02:48 ] @
Pozdrav,

Problem je sledeći. Posedujem malo veći hosting paket kod domaćeg provajdera( sezam), na win je platformi. Taj hosting sam uzeo jer su mi oni preporučili( obratite pažnju na činjenicu da je glagol u prošlom vremenu) da je isplativ u slučaju da želim da hostujem više sajtova na njemu. A meni je, zbog job-a, baš to potrebno.

Međutim, danas im se javim sa željom da zakupim još jedan domen i da njega usmere na postojeći hosting, na odgovarajuću putanju. Dakle, imao bih dva domena ali bi svaki od njih imao zaseban sadržaj, koji nema veze jedan sa drugim. Ali bi bili hostovani na istom hostingu u zasebnim, da kažem, folderima.

Ono što je meni bilo logično - kupim domen i zamolim ih da ga "usmere" na traženu putanju, kažu nije dovoljno. Naime, traže da zakupim još neki "add on" ili "add in" domen, nisam razumeo baš tačno. E, ta stvar košta sa sve domenom više od 3000 dinara.

Ok, nije 30eura ništa posebno. Ali 30+eura je cena za koju mogu da kupim 3 domena i još da mi ostane za sladoled. Drugim rečima, baš kod tog provajdera za te pare (plus 500 dinara) dobijem hosting, domen, par mssql baza, zaseban bandwidth i prostor.

I sad, ko je ovde lud?

Nadam se da je neko od posetilaca imao slične potrebe( jedan hosting više sajtova sa različitim sadržajima) pa će izložiti kako je to rešio.

Kako stvari stoje, bolje je za svaki sajt kupiti novi paket.
[ Dusan Filiferovic @ 02.02.2010. 06:49 ] @
A rekli su ti da imas pravo u tom paketu na addon domene? Objasni im to ponovo, najbolje ako imas mejl u kom su ti to rekli...
[ Tyler Durden @ 02.02.2010. 08:01 ] @
Pa pogledaj malo taj paket koji si inicijalno uzeo. Ako tamo imas opciju za to, onda moraju da ti omoguce.
A ako nemas, onda su te navukli u startu, a ti si trebao bolje da gledas sta ti se nudi u tom paketu, a ne da sve ostane na prici "ma mocice, keve nam".
[ o2seo.com @ 02.02.2010. 08:17 ] @
Ako imas mail gde ti se kunu 'keve nam' onda i moze nesto da dokazes
Ovako samo su te navukli.
Kako je inace naziv paketa?
[ Union.rs @ 02.02.2010. 12:51 ] @
Kad su hosting usluge u pitanju baš postoje ogromne razlike među ponuđačima u Srbiji. Koliko sam ja shvatio "poznata" stara imena na tržištu drže se pravila da su skupi i ne nude ništa. Ali imaju svuda predstavništa i žive od toga što "neobavešteni" redovno nabasaju na njih...

[ toxi_programer @ 02.02.2010. 14:54 ] @
Heh, hvala na odgovorima.

Dobio sam informaciju da je paket "idealan" za hostovanje više sajtova, da je to moguće itd. ali ne i da dobijam besplatan addon domen.
Sad, ako gledamo zdravorazumski ako je nešto idealno za određenu namenu, onda nije moguće da ta usluga košta 3x puta više od standardne cene.

Sa druge strane, možda se to "idealno" odnosilo na njihovu stranu, ne na moju Jer u tom slučaju to zaista jeste idealno
Iskreno, zbog ove zajebancije bih rado promenio hosting kuću. Mada, do sada nisam imao nikakvih problema sa njima, čak naprotiv krajnje su mi pozitivna iskustva.

Najlogičnija opcija koja mi ostaje u tom slučaju je kupovina zasebnog hosting paketa. Druga mogućnost je da softverski radim url rewriting - u zavisnosti od domena sa kojeg posetilac gađa hosting, poziv interno prosleđujem odgovarajućoj podaplikaciji. U ASP.NETu sam ovo i ranije radio ali nisam siguran koliko je to dobra praksa?


[ o2seo.com @ 02.02.2010. 16:20 ] @
E pa sam si kriv, nisu ti nista obecali, samo su ti rekli da moze...naravno uz doplatu

Zasto ne probas neki strani hosting paket? Cena je neuporedivo manja. Npr, kod namechep-a za 4 evra mesecno imas mogucnost da hostujes neogranicen broj domena, 30 SQL baza...Ako ti se ne svidja samo odes dalje. Nema ugovora, mesecno placanje. Verovatno ima i boljih varijatni od ove. Ovo je samo predlog.
[ Union.rs @ 03.02.2010. 09:08 ] @
Pa to može da dobije i kod Loopie u Srbiji (cena je još niža od ove koju si naveo, neograničen broj domena, email adresa...)...apsolutno su profesionalni!

Postoji i negativna strana hostinga u inostranstvu iz ugla SEO...