[ croser @ 24.01.2010. 22:44 ] @
Onaj ko pocinje on od svega na ovom forumu nerazumije ama bas nista.

da ne duzim.....dali postoji negdje ovdje ili na nekom drugom mjestu jednostavno i na nasem jeziku kako dakle uploadovati podatke na server, kako azurirati to na serveru itd...?

hvala
[ Nemanja Avramović @ 24.01.2010. 23:42 ] @
Ukoliko prilčaš o upload-u fajlova od strane posetioca sajta kroz tvoju PHP skriptu, onda je ono što tražiš napisano ovde.

Opis svake funkcije korišćene tamo postoji u php dokumentaciji, na engleskom. Prevod dokumentacije na srpski nisam video igde da postoji.
[ croser @ 25.01.2010. 14:19 ] @
Pa ovako...

Skinuo sam Prestashop i napravio webshop....Instaliro sam Wamp server i to je fino funkcionisalo na masini .....posle sam uplatio mesto na serveru i mislio da prebacim to sve tamo da isprobam kako i dali radi...Fino pokrenem FTP program i prebacim to na server....e sad me tu nesto buni jer cPanel nije identican kao Wamp .....u databazi mi stoji 0 u zagradi odnosno da nema nista... i tu sam stao....localhost nemogu otvoriti..

E sad mi se desilo i to da vise sadrzaj webshopa nemogu otvoriti ni na mojoj masin u Wamp serveru.....

Jos nesto me tu buni....Postoje programi koji mogu da edituju postojecu webstranicu, bilo koju sa interneta, otvori se i brise ili pise nesto novo....onda se to sve publish na server u tom izmenjenom obliku, unese se znaci ime domene, lozinka itd. I to sam pokusao i nista. Pise da je otislo na server ali nece da prikaze tu redigovanu stranicu.

Znaci pitanje: Oni originalni filovi sto stoje u mojim mapama na serveru, dali se tu nesto sme obrisati posto nisam bas siguran dali sam nesto tako uradio...bilo sam u fil manag... mozda nesto obrisao sto nisam trebao...
[ Nemanja Avramović @ 25.01.2010. 15:34 ] @
Mislim da tvoje pitanje izlazi iz tematike ovog foruma (drugim rečima: nema skoro nikakve veze sa PHP-om kao programskim jezikom) tako da ovo nije mesto gde ćeš naći odgovor na svoje pitanje.

Mislim da je bolje da se obratiš u forumu "Hosting"
[ croser @ 26.01.2010. 20:54 ] @
Ok, zato i vidim da ovdje nista nerazumem....