[ olovkice @ 12.01.2010. 10:48 ] @
Potrebno mi je da izvrsim pretragu, a da ne pravim upite iz baze, nego da to sve izvlacim iz xml fajla u php-u
Ne znam da li je to moguce,, nadam se da temu necete premestiti u php pocetnike...
[ dakipro @ 12.01.2010. 10:52 ] @
Ti si i stavio temu u php za pocetnike podforum, a ja mislim da joj je tu i mesto, jer resenje mozes naci citanjem php manuala.
Jedno resenje je da parsiras xml fajl, i samo poredis clanove dobijenog niza pa ako dobijes podudarnost, to je taj red koji trazis.
[ w3bl0rd @ 12.01.2010. 11:09 ] @
nije to ASP.NET :)
moraš sve elemente dobiti van i uspoređivat jednog po jednog
[ olovkice @ 12.01.2010. 11:27 ] @
Neki link??? Primer???
[ dakipro @ 12.01.2010. 11:30 ] @
www.php.net
www.google.com
[ feniks-sd @ 12.01.2010. 11:30 ] @
Ponekad se pitanja napisana u forumu namjenjena za napredne korisnike prebacuje u forume za početnike. To je u redu. Međutim ponekad se ne dobije odgovor ni u forumu namjenjenom naprednim korisnicima, a kako da se dobije tek u forumu za početnike, od kojih večina nema velikog iskustva.
[ olovkice @ 12.01.2010. 11:42 ] @
Inace Dalibore ja sam zensko, ne musko, a hvala ti za linkove, posebno za ovaj drugi
[ dakipro @ 12.01.2010. 11:46 ] @
Pa forum za pocetnike prate svi koji prate i php forum, problem je u samom nacinu postavljanju pitanja i zalaganja pokretaca teme da dodje do resenja. Jedno resenje je vec postavljeno u prvom odgovoru na temu, samo treba da se napise, a to moze u max 10-15 linija koda.
Znaci ako se prate uputstva za postavljanje tema iz eliteseucirty pravilnika, i internog pravilnika php foruma, veoma se lako dolazi do resenja i odgovora na temu. Cisto izvod iz pravilnika, prva stavka:
Citat:
- Php forum je mesto gde se razmenjuju iskustva i znanja, sa idejom da se nauči php i programiranje, nikako nije mesto gde se pišu gotova rešenja i domaći zadaci za članove koji nemaju želje i strpljenja da sami uče i da sami rade na svom problemu


Poenta: Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man to fish; and you have fed him for a lifetime.

Znaci manual, pretraga za xml, dobijanje resultata u niz, malo funckije za rad sa stringovima, jedna petlja i jedan if, moze li lakse od toga, a da neko ne sedne za neciji komp i napise mu gotovo resenje?


Izvini, ne pise ti u profilu ime, a nik ti je u trecem licu, nikako ne mogu da ocenim ovako ko je kog pola napamet, po inerciji pisem kao da je clan musko ukoliko se suprotno ne utvrdi, nazalost u 90% slucajeva su ovde muski clanovi.
[ gari_nn @ 12.01.2010. 11:59 ] @
Probaj za početak ovako:

Code:

$link = 'http://www.link.com/fajl.xml';

$xml = new DomDocument('1.0');
$xml->load($link);
$x = $xml->documentElement;
foreach ($x->childNodes AS $item)

  if ($item->nodeName == 'prviNode') 
  {
     echo 'Našao!';
  }
}


Vidi da li se snalaziš, pišem na pamet, greške su moguće i vrlo verovatne, pa da vidimo dalje. Bilo bi dobro da postaviš i XML koji te zanima.