[ jovale @ 02.10.2009. 05:59 ] @
Naime sta je moj problem, otju da povezem lap top na desktop racunar preko ad hoc mreze da bi se konektovao na internet, mreza se poveze i sve to ali od interneta ni za korov. E sada mobilni kada povezem preko wirelessa radi perfektno. Jel zna neko neku foru kako i sta da uradim?
[ Jbyn4e @ 02.10.2009. 09:05 ] @
Vidi, pre 3 dana sam odgovarao coveku, ostavio link gde je to lepo nacrtano. Sto te mrzi da prvo potrazis da li je vec pisano o tome?
pogledaj:
http://www.elitesecurity.org/p2400080
[ sstanimi @ 13.11.2009. 00:38 ] @
Pozdrav!

Desktop mi je prikacen preko mrezne kartice na kablovski modem od SBB-a, i poseduje wireless adapter (TP-Link TL-WN321G).
Zanima me da li mogu da napravim ad-hoc mrzu izmedju njega i laptopa ali da ne moram da podesavam wireless adapter na laptopu, nego da mu sve stoji na automatskim podesavanjima ("Obtain an IP address automaticaly", "Obtain DNS server address automaticaly") a da mogu da koristim serovanu internet konekciju na desktopu i naravno mrezu za razmenu podataka?

Ovo pitam jer mislim, mada nisam siguran, da ako bi postavio zadanu IP adresu wireless adapteru na laptopu, kao i Default gateway + adrese DNS servera zbog koriscenja interneta preko desktopa, onda kada bi na primer otisao sa laptopom negde - hotspot mesta, Telenor park, ili bilo koje drugo mesto gde mogu da koristim wireless internet, to onda ne bi radilo dok ne vratim sve da se automatski podesava.

P.S. Isprobao sam sa rucnim podesavanjima IP adresa, i dodeljivanjem Default gateway-a na laptopu kao i DNS adresa, i sve radi kako treba. Cak i kada ostavim da se IP adrese automatski podese mreza proradi (budu opsega 169.254.x.x) ali dok na laptopu rucno ne podesim Gateway i DNS adrese od interneta nema nista.

P.S.2 Ako moze moderator da prebaci u Home Networking // Wirelles... Unapred hvala.

[Ovu poruku je menjao sstanimi dana 13.11.2009. u 02:13 GMT+1]