[ slovas @ 22.06.2009. 21:57 ] @
Ja sam potpuni laik kada je u pitanju video, pa molim da me tako i shvatite.
Ono sto mi je potrebno je da mogu da stavim odredjeni tekst preko nekog videa i onda ga renderujem. Inicijalni format nije bitan jer mogu ga pretvoriti u bilo koji da bih radio obradu.
Ja sam to vec radio preko Windows Movie Maker-a, ali u tom slucaju mogu tekst da stavim samo na odredjene delove videa (uglavnom sredisnji delovi).
Treba mi preporuka za neki jednostavan program koji ovo moze da uradi - nesto slicno kao movie maker. Ne znaci mi preporuka da koristim Premiere ili Vegas jer bih da ovo mogu da radim na jednostavan nacin, a ne da danima ucim osnovne principe ovih programa jer nemam nameru da se bavim video obradom - treba mi samo ova "jednostavna" stvar i nista vise. Takodje dobrodosao je i link ili uputstvo kako u Windows Movie Maker-u mogu da tekst postavim na bilo koji deo ekrana i u bilo kojoj velicini fonta jer to nisam uspeo.
[ Stranger2 @ 23.06.2009. 19:24 ] @
Probaj Ulead VideoStudio. Nova verzija se zove VideoStudio X2
on ja malo moćniji od movie maker-a.

Mozda moze i u VirtualDub-u ali ne znam na špamet. Mozda ce neko znati
[ Hermano @ 26.06.2009. 03:44 ] @
Roxio Easy Media Creator...oznacis scenu gdje zelis text > add text efekt > klik na text na ekranu (pozeleni pozadina) > dupli klik na traku texta (u Timeline editoru u zadnjem redu) > otvorit ce se veliki prozor > biras font, velicinu, boju...itd > zatvoris prozor > na ekranu ostaje tvoj text sa crvenim okvirom > klik sa zadrskom na okvir texta i postavis ga gdje zelis na ekranu tj. svom video zapisu i...rijesen problem! Ukoliko zels da nesto mijenjas na textu, obavezan je klik na sam text tj. okvir texta...pa ponovis proceduru i tako u nedogled. Mislim da se u svim programima moze postavljati text na svim pozicijama ekrana a za to je potrebno da klikom i dvoklikom na pravom mjestu oznacis i aktiviras te mogucnosti...princip je uglavnom slican navedenom, pa istrazuj. Pozdrav!