[ Marti Misterija @ 20.06.2009. 21:44 ] @
Imam jedan problem a od provajdera nema pomoci posto, cini mi se, tamo radi dosta nepismenih ljudi, a ja nikako da naletim na ono malo pismenih, pa se uzdam u vasu pomoc.
Vec vise od nedelju dana ne mogu da saljem ili primam mailove putem ijednog e-mail klijenta.
Imam laptop sa Vistom SP2 i na njoj thunderbird i outlook 2007, zatim desktop sa XP SP3 na kome su outlook 2003 i incredimail kao jedan OS i W7 sa opera mail i thunderbirdom kao drugi OS.
Ne mogu da verujem da bas ninajednom ne moze da se salje ili prima.
Provajder kaze da je to sigurno do firewalla ili AV programa, mada sam sumnjao posto su mi cak i verzije tih programa razlicite (KIS 7, KIS 2009 i BitDefender), ali hajde da proverim, na prva dva sam iskljucio firewall i AV, dok mi je na W7 bila friska instalacija samo sa e-mail klijentima, bez AV i FW i opet nista.
Problem je na oba racunara nastao istovremeno, i bez ikakvog diranja ili podesavanja bilo kog od navedenih programa.
Zna li neko sta moze da bude problem i kako to resiti?!
[ Aleksandar Vasic @ 20.06.2009. 22:08 ] @
A koja greška se javlja?
[ Marti Misterija @ 20.06.2009. 22:17 ] @
Greska u Outlook 2007 je "Task reciving' reported error 0x80042108. Outlook cannot connect to your incomming (POP3) e-mail server", a u thunderbirdu "Could not connect to server pop3.verat.net; the connection was refused"
Malo sam cackao i uspeo sam da primim mailove putem incredimaila tek kada sam u accounts stiklirao opciju "this server requires a secure connection (SSL)" i kada je port promenjen sa 110 na 995. Bez toga nema sanse da primi niti posalje mail. Isto tako sam i na thunderbirdu cekirao SSL i videcu da li ce da prima mail posto ni on nije hteo.
Zasto je to tako odjednom naprasno poludeo i nece da prima mailove drugacije nego samo sa SSL, kada je dugo vremena radio bez problema? I jel to neki problem sto radi u takvom rezimu rada ili je mozda bolje tako?


[Ovu poruku je menjao Marti Misterija dana 20.06.2009. u 23:31 GMT+1]
[ Aleksandar Vasic @ 21.06.2009. 16:10 ] @
Da li ste sigurni da ste dobro podesili parametre za email?

Evo sta Verat kaze za tu gresku:

http://www.verat.net/sr/najces...a/e-mail#0x80042108_0x80042109
[ Marti Misterija @ 25.06.2009. 10:06 ] @
Ovaj problem se moze javiti usled:
1. Korupcije (oštećenja) fajlova vezanih za Microsoft Outlook - Ne radi se samo o Outlooku vec o jos tri e-mail klijenta, na dva razlicita racunara. Nemoguce da su bas na svima osteceni fajlovi, znaci ovo otpada.
2. Loše podešenog antivirusnog software-a, firewall-a - razliciti AV i FW programi i verzije, sve radilo kako treba, nista nije menjano, a na jednom OS cak nema AV i FW programa vec instaliran samo e-mail klijent na golom OS, znaci i ovo otpada.
3. Update-a Microsoft Outlooka - nije radjen a i imajuci u vidu ono pod 1 i ovo otpada.

Rešenje:

Restartujte računar. Ovo moze rešiti problem samo od sebe - restartovao, naravno nije pomoglo (ne resavaju se stvari same od sebe bas tako, cemu onda tehnicka podrska).

Ukoliko imate antivirusni software i-ili firewall isključite ga privremeno ili isključite e-mail scanning. Ukoliko ovo ne pomogne, u potpunosti uklonite antivirusni i firewall software - Tamo gde ga imam iskljucivao sve zivo, tamo gde nemam kao da sam ga uklonio (u stvari jos bolje) i naravno nije pomoglo.

Obrišite stari i kreirajte novi Account. Ukoliko ovo ne pomogne, pokušajte da uradite System Restore koji će vas vratiti na tačku pre Update-a Outlooka - Pokusavao to na svakom e-mail klijentu, radio i system restore na dan kad je sve radilo kako treba (kad sam normalno primio poruke) i ni to nije pomoglo, posto opet nije hteo da radi.

Znaci nista od navedenog nije pomoglo.

Jedino sto je pomoglo jeste cekiranje SSL, a kako i zasto provajder to ne zna da predlozi kao opciju ili ako je nesto radjeno pa je podeseno kod provajdera, zasto korisnik nije obavesten o promeni, to je vec neka druga prica.
Bitno je da sada sve radi.
[ mucenski @ 31.08.2009. 15:05 ] @
Ne mogu da saljem i primam e-mailove tri dana, a izbacuje mi sledece:
Došlo je do problema u prijavljivanju na vaš server pošte. Vaša lozinka je odbačena.
Nalog: 'pop3.sbb.rs', Server: 'pop3.sbb.rs', Protokol: POP3, Odziv servera: '-ERR',
Port: 110, Bezbednost (SSL): Ne, Greška servera: 0x800CCC90, Broj greške: 0x800CCC92 iako se korektno mogu ulogovati da prekontrolisem svoj nalog.
Moze li mi neko pomoci da resim problem. Hvala.