[ goran-ets @ 29.12.2008. 16:19 ] @
Dobar dan narode.
Imam jedan problem. Totalni sam pocetnik u linuxu ali srecom sam vrlo dobar (neke odgovore nisam nasao pa moram da pitam :) ) u guglanju :)
E sad... Situacija je sledeca:
U stanu imam tri kompa:
- 2 desktopa
- 1 laptop

Trenutno su spojeni preko meni zanimljive kombinacije: desktopi su spojeni crossoverom a laptop preko wireless kartice (Gigabyte GN-WP01GS) u AP modu. LAN i Wirelless su preko network bridge-a spojeni na net preko kablovskog modema Scientific-Atlanta Webstar EPC2100R2.
OS: WindowsXP

Problem je sledeci: Da bi tako mreza radila moj racunar mora stalno biti upaljen. Kopajuci po kuci nasao sam moju matoru masinu Compaq Deskpro staru desetak godina i palo mi je na pamet da na njega stavim neki linux koji bi mi radio kao router. Lutajuci netom nasao sam Smoohwall. Instalirao sam ga, skontao delimicno kako radi i usledile su komplikacije.

1. Ne mogu nikako da namestim net. RED interface mi je integrisana mrezna: TLAN Compaq(ako treba detalji postavicu), kako da dobijem IP adresu
2. Da li postoji nacin da postavim Wireless karticu u ap-mod u tom sistemu
3. Ako postoji neka jednostavnija varijanta linux-routera ili makar sa vecim asortimanom podrzanog hardware-a slobodno predlozite :)
[ malisha @ 29.12.2008. 19:19 ] @
Probaj IPCop. Ako ta stara masina ima dovoljno RAM-a... mozes ga podici i samo LIVE pa vidi kako ide...