[ Milan.Vicentijevic @ 26.12.2008. 10:58 ] @
Dolazili su na fax neki momci sa promocijom neke nove aplikacije za mobilni zove se klikmee proguglajte malo mnogo je dobra fora , prvi put cujem za ovo i cini mi se da ce bas moci dobro da se upotrebi, zna li neko nesto vise o ovome ??
[ drvlada75 @ 26.12.2008. 12:18 ] @
To je qr code....
[ meda011 @ 26.12.2008. 21:30 ] @
QR kod ili Datamatrix, samo sto taj njihov program stalno trazi konekciju na net. Imas vise o tome u SvetuKompjutera 12/2008
[ mulaz @ 26.12.2008. 22:08 ] @
nije QR nego nesto poput datamatrixa

ali meni je zanimljiv ovaj deo:
http://www.klikmee.com/page/howtouse/sr/manual.html
Citat:
Input Code/Unesi kod - ukoliko tvoj telefon ne poseduje kameru ili ona ne funkcioniše mozeš opcijom Input Code/Unesi kod da uneseš numerički kod koji se nalazi ispod taga i automatski dobijaš digitalni sadržaj koji se krije iza taga. Kao da si tag skenirao kamericom. Ova opcija će ti biti od koristi i ukoliko se tag ne može skenirati usled oštećenja, lošeg osvetljenja, prevelikog ugla skeniranja, itd.


posto moj datamatrix/qr code scanner nece da procita lepo njihove sampe kode (na onom url-u gore) ja sumnjam da je neki modifikovan kod. A posto moze i numericki kod da dovede do linka, znaci da tag uopstene sadrzi link, nego samo neki numericki kod, koji se posle salje njihovoj bazi podataka, i onda iz baze potrazi link/tekst i prikaze ga. Znaci ode sva funkcionalnost 2d koda, koji bi mogao bez problema da drzi u sebi ceo url.

evo online dekoder: http://www.drhu.org/DataMatrix/DMDecoder.php