[ darko milenkovic @ 04.11.2008. 16:27 ] @
Gospodo imam par pitanja što se tiče autorskih prava nad fotografijama.Namera mi je da pravim sajt koji će u sebi imati sadržaj erotskih fotografija i tako da ujedno vršim naplatu putem sms servisa pa me zanima sledeće...
Golišave fotografije downlodujem(skidam) sa ruskog sajta na kome fotografije nisu zaštićene sa (C) i na kojima ne piše od kog su autora i razlog tome je pitanje zakona da li smem da koristim te fotografije na svom sajtu a skinute su sa drugog sajta???
Molim Vas gospodo,odgovorite mi jer ne znam šta dalje što se toga tiče a posedujem preko 100.000 fotografija sa tog ruskog sajta.
U nadi da će te mi odgovoriti,unapred se zahvaljujem!
[ skemamen @ 04.11.2008. 16:33 ] @
Mislim da si off topic, ovo nema neke veze sa grafikom ali u svakom slucaju bi hteli da nam posaljes neke golisave slike :)
[ darko milenkovic @ 04.11.2008. 16:37 ] @
Izvinjavam se što je off topić,retko sam ovde na forumu a što se postavljanja slika tiče ..ne znam da li smem zbog administratora???
[ Majstor_Pućko @ 04.11.2008. 16:50 ] @
Prvo daj slike pa onda mozemo da razgovaramo

Vidi, ti slike mozes da postavis na tvoj sajt, stavljanje copyright-a na slike je samo metod zastite. U svakom slucaju zabranjeno je postavljanje bilo kokavog sadrzaja sa drugog sajta bez pitanja, osim da nije striktno naglaseno da su slike besplatne i da su za slobodnu upotrebu. Mada cisto sumnjam da ce neko te fotografije da deli dzabaka. Uglavnom u tvom slucaju, "zabranjeno" je kada te uhvate u krsenju "autorskih prava" Po meni najpametnije je osnovati sopstvenu produkciju, uzivas u poslu, em si sajber zvezda, em ima pare ko blata

p.s. mislim da je tema za http://www.elitesecurity.org/f33-IT-pravo-politika-razvoja
[ darko milenkovic @ 04.11.2008. 16:57 ] @
Hvala na odgovoru Majstore!!!!