[ nele85 @ 31.10.2008. 21:14 ] @
Pomoć


Dobio sam temu koju trebam da obradim kao seminarski u kojem je obrađivanje ove teme '' Razlika između Red hata - Mandrive ili Fedore''. - znaci mogu da odaberem Mandrivu ili Fedoru
Moram da napomenem posto sam više bio orijentisan na Windows aplikacije da mi neko ovdje pomogne. Nadam se da pronalaženje razlika između ova dva sistema nekome nije problem. Dali neko poznaje neke razlike ili kakav oficijelni sajt sa njihovim poređenjem ili neke skripte sa njihovim preporukama, prednostima, rezlikama, slićnostima, ............... jednostavno bilo šta što je validno.


Hvala unapaprijed
[ X-it @ 16.11.2008. 22:57 ] @
Mislim da onaj ko ti je dao temu za seminarski ili nema pojma ili se zajebo...

Uglavnom uzmi RedHat vs Fedora, odštampaj jednu stranu i napiši:

Razlika izmedju RedHat operativnog sistema i Feodre operativnog sistema, je što se onaj prvi plaća zbog podrške a drugi je besplatan i Logo im se razlikuje, sve ostalo je isto!
[ nele85 @ 19.11.2008. 00:44 ] @
Pa hvala u svakom slučaju bilo kakav odgovor je dobar odgovor.

Pa jasno mi je i prije bilo jer sam pričao sa par drugova koji se bolje razumiju od mene ali postoji još jedna sitnica kao na primjer da Red Hat ima podršku za servere i to je to ...... ali ja ne znam zapravo dali se po nečemu rezlikuje kernel ili šta ja znam neke druge sitnice osim kao recimo LogaMislim da nebi kod ovog seminarskog rada mogao proći sa jednom stranom


Ta osoba recimo da je profesorica koja se možda bolje razumije od mene ali ne mora značiti da mi je dobru temu kao prijedlog preporučila, ali bi pokušao da odradim i ovu manju razliku koja postoji.

[ nkrgovic @ 19.11.2008. 12:34 ] @
RH EL nije bas isto sto i Fedora, to o cemu pricas (sve, samo drugi logo) se zove CentOS. Fedora je vise kao devel verzija, ona izlazi mnogo cesce nego RH EL, ali ima i kracu podrsku (kraci period izlaze pecevi), i generalno sluzi za testiranje novih tehnologija. Kada se naka tehnologija dokaze na Fedora-i, onda ide u RH EL.
[ nele85 @ 19.11.2008. 21:36 ] @
Hvala i na ovom odgovoru.

To bi se kao moglo reći da je Fedora pokusni zec


A recimo bukvalno Red Hat je provjerena i dograđena verzija koja je bila izdata kao proizvod Fedore sa zakrpama i nekim dodatcima.

Nadam se da sam ovu poruku shvatio.