[ Djordjevlasotince @ 14.10.2008. 13:42 ] @
Ako moze ovako tema... :)

Zanima me kako konkretno radi TRACK MOTION. Znam otprilike koju ulogu ima, ali bih zeleo da mi bolje pojasnite....
................ Na koji princip radi...

Pozdrav !
[ Mister_rap @ 14.10.2008. 14:05 ] @
Ok je naziv teme skroz.

Pokusacu sto plasticnije da ti objasnim...
Dakle kad skapiras kako track motion radi on postaje jako mocno orzuje tj. sa njim lako mozes da vrsis stablizaciju ili pak da ubacis novi objekat koji ce pratiti postojeci (uglavnom ga ljudi koriste za ovo pod 2)

Primjera radi imas nike reklamu, onaj dize nogu gore-dolje a ti mu posle prikacis loptu koristeci motion tracking :D

Ili nesto jednostavnije, imas covjeka koji sete pravolinijski a onda mu ubacis recimo autic da ide za njim.... simple.
[ Djordjevlasotince @ 14.10.2008. 15:13 ] @
Hvala. Razumeo sam ;) !

E sad... Objasni mi molim te, od cega zavisi kako treba da se postavlja ona tacka...? Razumes me...
Zasto se cekira rotation... ? Od cega zavisi znaci, gde da stavim koju tacku i slicno...

Nadam se da mozes da mi pomognes... i da me razumes :)

pozdrav !
[ Mister_rap @ 15.10.2008. 11:21 ] @
Iskreno ne razumijem
Lakse je da kazes sta tacno hoces da uradis, a prije toga da pogledas dokumentaciju na adobe sajtu jer tamo ima dovoljno za pocetak!
[ Djordjevlasotince @ 15.10.2008. 15:11 ] @
Pa... Od cega zavisi gde se postavljaju "tacke" kao na slici...



Ovo sam postavio za primer... "U odnosu na sta se rasporedjuju"..

Pozdrav !
[ Mister_rap @ 16.10.2008. 09:10 ] @
Generalno jako mrzim da prevodim US termine al ajde da probamo :D
Kao sto samo ime kaze Track Point je nista drugo do tacka pracenja!

Naravno sada se postavlja pitanje sta je zapravo tacka pracenja!?
Tacka pracenja bi bukvalno gledano bila tacka koja treba da prati nas objekat,
tacnije da nam da ako se to moze tako reci da pozicije frejmova za nas objekat!

Uglavnom tacku treba postaviti tako da bude centrirana na objekat koji prati i risajzovati je ako je to potrebno
a uglavnom jeste. Takodje treba odraditi jos neka podesavanja u zavisnosti od toga sta pratimo...
Vise tacka se koristi da bi bolje "oznacili" objekat i da bi samo pracenje bilo "uspjesnije".

Kad podesis track(s) point(s) onda trebas da izberes layout koji ce da primi motion track.

Mozda dokumentacija jeste malo konfuzna ali generalno implementacija uopste nije komplikovana, samo je bitno skapirati
sta track motion zapravo jeste i sta sa njim moze da se uradi i na koji nacin ga treba koristiti.
Nakon toga sve je prilicno jednostavno mada u domacim reklamama sam cesto imao priliku da vidim katastrofalno losu
realizaciju...

Gledacu da kad nadjem malo vremena napisem tutorijal o ovome pa ce stvari sigurno biti mnogo jasnije...
[ Djordjevlasotince @ 16.10.2008. 12:16 ] @
Hvala puno !
[ Mister_rap @ 16.10.2008. 12:32 ] @
Nista, i drugi put :)
[ Djordjevlasotince @ 15.01.2009. 19:13 ] @
Ozivljavam temu... Dosta sam ucio :) i valjda naucio nesto.... medjutim, do sad nisam nikad koristio ovu "tehnologiju" "EXPRESSION". Moze li mi neko detaljnije objasniti za sta se otprilike koristi, kakve funkcije ima i slicno... Na koji princip radi. Gledao sam VideoCopilot tutorijal, ali....... ..

Pozdrav !
[ Mister_rap @ 21.01.2009. 09:26 ] @
Poz,

Kao sto sam ti rekao nisam bio na ES-u neko vrijeme, a preko Gtalk-a ti nisam objasnio pa vjerujem da ce ti ovaj post koristiti...

Da bi skapirao izraze(expression) moras znati ponesto o relacijama izmedju elemenata u AE-u.
Izrazi su jednostavno programiranje i veoma su mocna stvar kada ih znas koristiti na pravi nacin. U sustini sve se moze odraditi i bez njih a neko zagovara da nema previse smisla koristiti ih (mada ih ja koristim uvijek :) )

Prost primjer koriscenja je kada trebas da kopiras key frejmove sa jednog layer-a na drugi, izvrsis jednostavne animacije (tipa zoom in, out...)
Uspostavis "djelimicne veze" das neke random karakteristike i tako dalje...

Primjena istih kao sto vidis je neogranicena samo kao sto sam rekao nekada nema smisla koristiti izraze.
Da bi ih lakse naucio i primjenio u praksi potrebno je da imas neka osnovna "programerska znanja".
Da znas sta su nizovi, vektori, varijable...

A onda ce ti na kraju biti u potpunosti jasno sta radi recimo ovo parcence koda

Code:

scroll_y=this_comp.layer("Scroll").position[1];
scrolled_amount=linear(scroll_y, 20, 220, 0, height);
[ donaldduckkiller @ 25.01.2009. 16:59 ] @
Ja se ne razumijem u programerske izraze,ali jednu mogucnost expression-a veoma chesto koristim.Rijec je o expression "wiggle" i pokusacu da ti objasnim onako kako ja to kapiram.
To je opcija koja se najcesce koristi za efekat kamera shake(makar je ja najcesce koristim u tu svrhu),a sustina je da preko skripte koju zapises nakon sto si dodao expression na position objekta dodajes vrijednosti koliko ce puta u sekundi taj objekat da promijeni poziciju i za koliku vrijednost.Npr.

Imas neki snimak,chekiras POSITION opciju tog objekta,ides na prozor animation koji se nalazi na vrhu workspace-a,i odaberes opciju ADD EXPRESSION.
Program automatski otvara prozor ispod lejera chiji position si chekirao,i ti tu kucas skriptu(valjda se tako zove) gdje dajes zadatak:
npr. wiggle (20,5). Ovo znaci da ce taj lejer svake sekunde da uradi 20 promjena pozicije za vrijednost 5(chega 5,to nisam siguran).

Time si skratio sebi posao da umjesto da zadajes pozicije za 20 keyframe-ova,ti to odradis u par poteza.

Ovu opciju mozes koristiti i za rotation,i scale itd.itd.,a lijepo izgleda i kada sa njom animiras text layer.
Nadam se da ce ti ovo moje "laicko" objasnjenje pomoci.

Pozdrav


P.s: Mister_Rap, jel mozes malo detaljnije prosiriti vidike po pitanju ove opcije???
[ Djordjevlasotince @ 25.01.2009. 23:07 ] @
Hvala Mr.Rap i DDKiller, ok, pokusacu da ih shvatim sto bolje :).

@Donald, da i ja sam ih shvatio tako kao laik da se izrazim :) znaci, znam one gotove, mislim pomocne, ali hteo bih, kao sto me je Mr. Rap razumeo, da skontam kad hocu da ga upotrebim :) Razumete me ? Znaci radim nesto, i kazem, aha... ovde cu koristiti expression :D
Da, bilo bi lepo kad bi napisali nesto vise o ovom polju, ukoliko vi iskusniji imate vremena...

Pozdrav !
[ Djordjevlasotince @ 26.01.2009. 18:48 ] @
A sad, radim neki test, pa me interesuje, kako mogu dodati motion blur na predmet u pokretu. Mislim da me razumete. Uspeo sam da to uradim sa obicnom animiranom kockicom (shape layer) pomocu opcije SIMULATES SHUTTER DESTINATION, ali bi hteo da uradim sad kad snimim "coveka" na platnu (greenscreen), pa da on ostavlja trag... Dal se radi pomocu iste opcije, nesto nisam uspeo....

Pozdrav !
[ manijak iz kaknja @ 07.03.2009. 14:53 ] @
mozda probaj sa echo efektom ili reapetorom...
kako da ucinim brzinu konstantnom
recimo zarotiram shape layer preko twist i zelim da nakon odredjenog ubrzanja se shape okrece constantno...
ja mislim da se radi preko roving key frame-ova ali opet ne kontam kako?
[ pxotographer @ 11.03.2009. 16:59 ] @
Pozdrav ljudi,gdje si Djordje majstore :)
Mozda mi i to mozes pomoci oko ovoga.
Radio sam neki trailer u afteru,znaci samo text...kad sam nakon toga htio nakaciti video materijal,jedno 15ak sekundi,nije mi render mogao odraditi.Odradio je do videa,video nista.Izbacilo mi je poruku da pregledam Media and disk cache i Memory & Multiprocessing podesavanja.Fazon je sto ja ne znam kako ona trebaju biti postavljena da bi komp radio kako treba,i od cega zavise...moze mi neko pomoci?Hvala unaprijed.

P.S. Danas kada sam upalio racunar i odmah pokusao izrendati taj materijal,proslo je bez problema.
[ Djordjevlasotince @ 11.03.2009. 18:42 ] @
Ma tu sam... :)
To je najcesce zbog "preopterecenja" memorije... (ispravite me ako gresim). Koliko RAM Memorije imas...? Meni ponekad prijavi istu gresku, kada rendam previse zahtevan projekt ili kada su mi pokrenuta vise "jakih" programa...
Inace, problem resavas, kao sto si sam reko, sto "odmoris" memoriju (preterao sam sa navodnicima :D ) tako sto iskljucis AfterFX ili kompjuter, pa nastavis.....

Sto se tice @Manijaka, mislim da to mozes da odradis tako sto pocetni keyframe obelezis i jednostavno pritisnes F9 (mislim da si to vec odradio.....) e sada, mislim da bi trebao da napravis novi keyframe koji ce raditi istu funkciju, s tim sto ce prekinuti ubrzavanje...
Nadam se da me razumete sta sam hteo da kazem...

Pozdrav !
[ savicsrdjan @ 13.03.2009. 21:49 ] @
edit>preferances>memory & cache... povecaj sve na 100% stikliraj Enable Disk Cache stavi kolko oces ja sam stavio oko 5000.. izaberi folder koji hoces.... trebalo bi brze malo da renduje...kad tako izbaci gresku prilikom randovanja samo memorisi dokle si stigo restartuj komp i cepaj ponovo.....pozzz
[ savicsrdjan @ 13.03.2009. 21:57 ] @
Citat:
Djordjevlasotince: A sad, radim neki test, pa me interesuje, kako mogu dodati motion blur na predmet u pokretu. Mislim da me razumete. Uspeo sam da to uradim sa obicnom animiranom kockicom (shape layer) pomocu opcije SIMULATES SHUTTER DESTINATION, ali bi hteo da uradim sad kad snimim "coveka" na platnu (greenscreen), pa da on ostavlja trag... Dal se radi pomocu iste opcije, nesto nisam uspeo....

Pozdrav !


evo pogledaj ovo..... kolko sam ja razumeo ovo je ono sto ti trazis

http://www.youtube.com/watch?v=6CZLD485R0I
[ savicsrdjan @ 02.05.2009. 23:45 ] @
koji expresion da koristim kada hocu da mi se vrednost neke velicine menja onako nasumicno ali da ima limit... na primer hocu da mi max horisontal displace menja vrednost nasumicno ali da bude u ogranicenjima od 0 do 10..
[ Mister_rap @ 03.05.2009. 00:09 ] @
Pa koristi random(min,max);
[ savicsrdjan @ 03.05.2009. 09:33 ] @
hvala..... jer ima negde neka lista tih expresija... mislim da bi to olaksalo posao svima
[ Mister_rap @ 03.05.2009. 11:16 ] @
Pa sama lista ne bi ti znacila previse, jer moras da naucis sta koja f-ja radi i da se upoznas sa nekim konceptima.
Inace sintaksa je slicna JavaScriptu tako da ako tu imas neko znanje bice prilicno jednostavno da skapiras..

Najpametnije je da ako te to zanima uzmes neku knjigu i polako prolazis kroz primjere...
Naravno na netu danas sigurno postoji dovoljno resursa koji ce ti pomoci da skapiras neke stvari, a tu je i ES
[ savicsrdjan @ 11.05.2009. 23:46 ] @
evo nasao sam jednu knigu u pdf formatu... polako sam poceo da citam.. knjiga ima 417 strana i toliko je detaljno uradjena nemam reci.... znaci svaki text je propracen slikama i ostalim glupostima... ima oko 33mb ako nekog interesuje nije mi toliki problem da mu posaljem s obzirom da su retki aktivni na forumu
[ Zlokrst @ 14.05.2009. 09:48 ] @
Poz svima. Imam jedan problem sa zvukom.
Naime kad ubacim vec zavrsen klip u aae na doradu,ne cujem zvuk. Tesko mi je (ali ne i ne moguce) da uklopim sve kako treba (svacemu te nauci zivot kad treba da radis u movie makeru a ne vidis preview svog klipa xD).
Klip na kraju opet izadje ok,sa zvukom ali mi zadaje mnogo problema. :(

Jel ima neko resenje?

Hvala :)
[ Mister_rap @ 14.05.2009. 10:22 ] @
Ajmo malo vise detalja...
Koja verzija AE-a !?

I hint u startu, ako je audio embeddovan u video onda nece da radi, ako ne resicemo problem valjda...
[ Zlokrst @ 14.05.2009. 10:46 ] @
Resio si mi dilemu. Audio jeste emb. :D

AAE pro 7

Znaci ako resim ubuduce da radim u aae ceo projekat,trebalo mi i posebno zvuk da ubacim?

Hvala jos jednom :D
[ Zlokrst @ 14.05.2009. 10:53 ] @
Upravo sam ubacio zvuk da vidim kako ce da radi i opet se ne cuje. Ubacio sam WAV zvuk ali se ne cuje u preview-u.

Sta mi je dalje ciniti? :(
[ Mister_rap @ 14.05.2009. 12:03 ] @
Tako nekako, ako kanali nisu odvojeni to ti je jedina logicna solucija...
[ Zlokrst @ 14.05.2009. 13:07 ] @
Ne znam vise sta mi je ciniti. Poludeo sam. Svi hvale aae ali ja jednostavno ne mogu da ga nateram da mi radi po volji. :@

Kontam da cu da sklapam muzicke kompozicije u Vegasu pa cu posle samo da konvertujem sa aae. Ne znam vise. :/

Btw, jel imas ti nekog brata? Ninoslava? :)
[ savicsrdjan @ 14.05.2009. 14:17 ] @
isti problem imam i ja na cs3 ... isto se zvuk ne cuje ili samo secka.... i isto zvuk radim u vegasu... mozda zato sto imam slab komp
[ Mister_rap @ 14.05.2009. 14:30 ] @
Citat:

Btw, jel imas ti nekog brata? Ninoslava? :)


Nemam brace at all...

AE nije alat za NLE prosto nije, to je post-production alat i ocekuje da ga "mazis" :D

@Srdjan

Ne cuje i secka su 2 razlicite stvari, najbitinija stvar je kolicina rama jer ti u ae-u radis ram preview sto ga je vise to je rad komforniji naravno...
[ savicsrdjan @ 14.05.2009. 19:29 ] @
ne cuje se koliko secka... :)

a i do rama je znam... krsnoca od kompa sta da radim.. nadam se uskoro novom kompu pa cemo videti :)
[ Djordjevlasotince @ 15.05.2009. 00:19 ] @
Aj ja da kazem ovako, nemoj da se uvredite :).

Kako pregledavate snimak ? Space ?
Pregledavajte sa Ram Prewiev, jel tako bese ?? To jest, skracenica je TACKA (.).....

Ne znam...
Pozdrav !
[ savicsrdjan @ 15.05.2009. 20:10 ] @
RAM prewiev je nula sa desne strane...
i da moze i na space da se pregleda ali to nije ram prewiev i nema zvuka
[ savicsrdjan @ 28.06.2009. 22:45 ] @
kako da primenim motion tracking samo na masku... znaci imam Adjustment Layer i u njemu 3 maske... kako na svaku masku da primenim motion tracking posebno... pokusavao sam sa null objectom ali posle ne mogu da uradim da svaka maska prati odredjeni null..
[ Mister_rap @ 29.06.2009. 02:24 ] @
Moguce je da imas konceptualni problem...

Ukratko da bi resio problem u kojem si treba da napises skript (bolji nacin).

Ili da koristis solid za track matte i na njega stavis masku.
[ savicsrdjan @ 29.06.2009. 02:52 ] @
kakav bi to script bio... ja sam pokusavao script pa sa onim bicem tj parent tool ali uvek mi izadje neki error... pokusavao sam da napravim tri null objekta i u svaki smestim tracking data koji mi treba i onda masku da parentujem na position tog null objekta.. mozda je greska u tome sto sam script ubacio na mask path pa parentovao na position nulla...
[ Djordjevlasotince @ 29.06.2009. 11:53 ] @
Pa ja mislim da ako napravis 3 NULLa, uradis tracking za svaki, i vezes masku za odredjeni, da ce to da odradi posao... :S A?

zZ
[ savicsrdjan @ 29.06.2009. 12:00 ] @
e pa tu nastaje problem... nikako da vezem masku za null...
[ Mister_rap @ 29.06.2009. 14:28 ] @
Jesi probao/procitao drugi deo moje poruke!?

Ps.
Skript bi sigurno imao nekih 100tinak linija koda optimalno, tako da klik varijantu zaboravi slobodno :P
[ Djordjevlasotince @ 02.07.2009. 23:41 ] @
Kako mogu u afteru da napravim da se slova vrte neodredjeno....
Recimo, imam recenicu jednu..... Napisem nesto bzvz

ASDFGHJKLQWERTYU

I sad sva ta slova, svaki karakter vrti za sebe....

[Ovu poruku je menjao Djordjevlasotince dana 03.07.2009. u 14:31 GMT+1]


tako nesto samo da se vrte...

Ja mislim da to moze sa prtiklima da se uradi... Medjutim, da budu tih nznm kolko karaktera i da se vrte tu....
:S
zZ

[Ovu poruku je menjao Djordjevlasotince dana 03.07.2009. u 14:55 GMT+1]
[ Djordjevlasotince @ 06.07.2009. 21:39 ] @
Ok... resicu to pomocu partikala..... Trapcode Particular....

pozZ

Edit:
Mada tesko.....

EDIT2:

To sam resio expressijom WIGGLE..... :S Mislim da ce nesto ispasti...

[Ovu poruku je menjao Djordjevlasotince dana 06.07.2009. u 23:42 GMT+1]
[ savicsrdjan @ 28.01.2010. 20:30 ] @
kako da sklonim ovaj gizmo.. nista ne vidim od njega :D :D

[ savicsrdjan @ 10.02.2010. 20:44 ] @
^^^ ctrl+shift+H ako kome zatreba :)
[ savicsrdjan @ 13.02.2010. 21:25 ] @
da li i kako moze da se renderuje u .mkv formatu ??
[ Djordjevlasotince @ 14.02.2010. 00:20 ] @
Aj prvo da pitam sto u mkv :) ?

...Ne moras sve sto rendas da ide iz Aftera, rendaj npr u AVI pa kasnije iz nekog drugog konvertera ili programa (quick time, vegas, premiere......................) rendaj u druge formate .....

zZ
[ savicsrdjan @ 14.02.2010. 09:16 ] @
mkv format buducnosti :)
gubim na kvalitetu ako renderujem prvo ovako pa ponovo u drugom programu onako, zar ne ?
[ yolja624 @ 14.02.2010. 09:48 ] @
ne bi se slozio da bi nesto gubio na kvalitetu ako bi u AE renderovao u AVI pa u nekom drugom programu to konvertovao u mkv... cak sta vise, duboko vjerujem da nema ama bas nikakve razlike dal isao direktno ili okolo-naokolo
[ Djordjevlasotince @ 14.02.2010. 10:42 ] @
Pa ako ti je neverica, ti rendaj onda u UNCOMPRESED AVI, gde SIGURNO neces NISTA izgubiti..............


zZ
[ savicsrdjan @ 14.02.2010. 14:19 ] @
ok, probacu kad zavrsim pa javim rezultate....
aj sad nesto malo komplikovanjie. kako da namestim da mi scripta radi u odredjenom delu.. npr od trece do desete sekunde...
[ Djordjevlasotince @ 14.02.2010. 15:00 ] @
Pa pojasni malo bolje na sta mislis ?? Jel mislis na to da ti recimo efekat radi samo u odredjeni deo ili sta ?

Za to koristis expresije.....
[ Mister_rap @ 14.02.2010. 15:53 ] @
Ovako:

AE nema nejtiv podrsku za .mkv sto znaci za sada nikako.
Ja recimo prebacim u h.264 pa onda u .mkv sa nekim od free alata za to.


Sto se tice tvog drugog pitanja ni meni nije bas najasnije ali u principu mozes da kaze na sekunid 1 radi to, na sekunid 2 itd..
Koristis recimo setValueAtTime() f-ju, ali moze i drugacije.
Pojasni nam malo pa da vidimo.
[ savicsrdjan @ 14.02.2010. 15:54 ] @
ne nego samo jedna opcija effecta... npr shine effekat.. napisem expresiju koja kontrolise "ray lenght" i hocu da to traje od jednog do drugog vremenskog intervala...
[ Djordjevlasotince @ 14.02.2010. 16:11 ] @
Pa imas expresiju za vrem intervale, al nznm kako ide.... Slabo radim sa njima :). Nznm, MrRap bi mogao da ti pomogne, al ga ocigledno nema nesto :)))
Aj ako se setim kasnije, ako pronadjem, napisacu ti......
zZ
[ savicsrdjan @ 14.02.2010. 16:53 ] @
evo resio sam.. napisao sam novu expresiju, i iskoristio sam vreme kad glavnu varijablu
[ Mister_rap @ 14.02.2010. 19:56 ] @
E pogubili ste me totalno sad :)

Aj okaci skript da vidim sta si tacno uradio :P
[ savicsrdjan @ 14.02.2010. 22:29 ] @
evo.. ovo podvuceno gledaj..
scripta koristi time za kontrolu rada.. napravio sam novi slider koji ce da pokazuje samo vrednost i na osnovu nje pisao najprostiju scriptu.. radi od 495-515 frejma.. i to odlicno radi..
i dodao sam jos samo da ne moze da ide u minus, jer sam zaboravio koja bese naredba ide za apsolutnu vrednost.. nesto valjda abs ali ne radi..
i kako bese da postavim onaj time marker.. ubi se trazeci i nemam nista, a ceo se pogubim... :)

[ Mister_rap @ 14.02.2010. 23:04 ] @
Pf... Ok drago mi je da si dobio to sto si trazio :)

Za time marker shift + broj ili jednostavno marker bin dugme ?

A za apsolutnu vrijednost, da u pravu si Math.abs(nesto);
[ savicsrdjan @ 14.02.2010. 23:11 ] @
ovo pf ono u stilu totalno glupo :) znam da jeste al dok je meni to zviznulo u glavu :) xexe salim se malo.. hvala za markere :)
[ Mister_rap @ 14.02.2010. 23:17 ] @
Ne ne nije bilo glupo, mislim moglo bi drugacije da se napise, nego nisam bas skapirao sta si tacno trazio u prvom pitanju zbog toga je pf :)
Nema glupih pitanja ima samo glupih odgovora inace :)
[ Djordjevlasotince @ 14.02.2010. 23:54 ] @
Ala ce ovo Srki da bude neki zaguljen projekat :D...... Ja sa expersijama nikad nisam umeo :D

Jel ovo radis neku animaciju slike uz zvuk i te fore ?
[ savicsrdjan @ 15.02.2010. 07:52 ] @
xexe... pa dobro ti si ekonomista ni ne ocekuje se da znas mnogo expresije :)
da bas tako, mnogo animacija, i gomila effekata uskladjenih sa zvukom...
[ savicsrdjan @ 18.02.2010. 21:44 ] @
wtf ??? kakav mi se ovo bug pojavio.. neki crni kvadrat u donjem desnom uglu.. sta je to kako da ga sklonim.. i kad renderujem pojavi mi se tu ??
[ savicsrdjan @ 25.02.2010. 19:17 ] @
^^ skontao u cemu je bio problem.. projekat bio u 32 bit... zato je stalno i bagovao i 1200 se srusio dok sam renderovao.... prebacio sam ga nazad na 8bit i sad radi ali kvalitet boja na 32bit je bio daleko daleko bolji.. :(
[ HappyIndividuals @ 26.02.2010. 18:35 ] @
Imam 8GB memorije (ddr3), After Effects CS4 prijavljuje 4GB. Da li je to ograničenje 32-bitne verzije pošto se aplikacija smestila u Program Files (x86). Postoji li 64-bitni AE (kao što je npr. Adobe PhotoShop) ili treba da se nadamo u paketu Creative Suite 5, ili možda treba neko setovanje da se uradi...?
[ savicsrdjan @ 26.02.2010. 19:41 ] @
da to je ogranicenje 32-bitnog sistema... 3.7gb je limit za 32-bit a 128gb je za 64-bit... za sada jos nema 64-bit verzije AE ali novi cs5 ce biti 100%.. cak mislim da ce cs5 biti 64-bit only.
[ Djordjevlasotince @ 26.02.2010. 20:09 ] @
Da, bice 64bit only........ Proguglaj malo, imas mnogo stvari oko memorije i aftera na raznoraznim stranicama...

pozZ
[ HappyIndividuals @ 26.02.2010. 22:22 ] @
Pa i vreme je. Ako Vegas može, zašto ne i AE
[ blackholemix @ 26.02.2010. 22:36 ] @
Kako napraviti nesto nalik Black Smoke-u iz LOSTa? ;) ?
[ savicsrdjan @ 26.02.2010. 23:11 ] @
ovako nesto ? :) :) http://www.videocopilotdata.net/blogstuff/sad_particles.mov
[ blackholemix @ 26.02.2010. 23:31 ] @
Otprilike! :)

Pretpostavio sam da treba da se koristi Particular, ima onaj tutorijal Smoke Trails, znaci treba da to proucim i napravim korekcije..:)
[ deks007 @ 27.02.2010. 00:13 ] @
Za HappyIndividuals , iako sam Vegasovac bez obzira sto je 64-bitni ni izbliza ne koristi resurse Core i7 procesora . Posto je ovo After post da ne brljavim pogledaj moj post http://www.elitesecurity.org/t351040-canopus-edius-izuzetan . Pozdrav !
[ savicsrdjan @ 27.02.2010. 11:03 ] @
Citat:
blackholemix
Pretpostavio sam da treba da se koristi Particular, ima onaj tutorijal Smoke Trails, znaci treba da to proucim i napravim korekcije..:)


pa da. u sustini to ti je to samo treba uradis malo promena boje i da animiras kretanje po trojim potrebama
[ deks007 @ 04.03.2010. 19:38 ] @
http://www.precomposed.com/tut...oducts/06_retro_fusion/ae.html Verovatno ste imali prilike da vidite ovaj projekat pa ako je neko uspeo da ga realizuje do kraja da razmenimo iskustva . Pozdrav !
[ deks007 @ 19.03.2010. 19:10 ] @
Sta se ovo desava , jeli ovaj forum mrtav ?14 dana cekam da se neko oglasi pa bar da kaze ovo ne moze i tacka . Gde su Afterovci ? Pozdrav !
[ Djordjevlasotince @ 19.03.2010. 21:01 ] @
Ajde da pokazem da nismo mrtvi :). Tu smo, nego, kad nemamo sta pametno da kazemo, neceMO da se mesam/o :).

Ja sam poceo po malo da obradjujem (izucavam) Adobe Encore ali jos nisam dosao do ovog nivoa........

Ali da je mocno, stvarno jeste..... JEsi ti uspeo da ga realizujes ? Jel imas nekih poteskoca ?

pozZ
[ savicsrdjan @ 19.03.2010. 21:17 ] @
reko bi da nas je sve ukupno 4 na forumu :)
a i kao sto rece nemamo sta pametno da pisemo :)
[ Mister_rap @ 19.03.2010. 21:32 ] @
Pozdrav,

Imam gomilu obaveza pa nesto redje pisem...
Ipak nisam pratio ovaj tutorijal, ali ako imas neki koknkretan problem daj napisi pa da probamo nekako da ga rijesimo
[ deks007 @ 20.03.2010. 00:03 ] @
Probajte da skinete ovaj projekat , uspeo sam da ubacim 2 slike kada pocinje meni i posle nema opcije da se dalje ubacuju svoje slike . Znaci treba skinuti projekat i probati bar u afteru zavrsiti sa svojim slikama pa cemo posle Encore . Sto kaze Srdjan nesto su ostali neaktivni ili je suvise preciznih uputstava dato na ovom forumu pa ljudi nadju sta im treba i dovidjenja . Pozdrav !
[ Milan Kragujevic @ 10.04.2010. 12:50 ] @
Dali se u AE 6.5 može napraviti orbing kao iz CHARMED-a???
Imam AE,na ime Tv-a a PI nemam!!!
[ Djordjevlasotince @ 11.04.2010. 08:48 ] @
Iako tako reci nikad nisam radio u Afteru ispod 7, siguran sam da moze.......... Iako nisam najbolje razumeo taj pojam ORBING.... Sigurno mislis na one teleportacije i te zajebancije :)...

POzZ
[ Milan Kragujevic @ 11.04.2010. 10:49 ] @
dA,MISLIO SAM NA TO "LETENJE".
Ako je neko dobre volje da pomogne,neka okači temelj(čitaj:Projekat) jer imam Tlenor intrnet pa ne mogu da skidam snimak.
[ Djordjevlasotince @ 13.04.2010. 12:21 ] @
Ja bi rado, al nemam After Effects 6.0
[ Milan Kragujevic @ 13.04.2010. 16:38 ] @
Da,'al jel može u AE CS1
Citat:
Djordjevlasotince:
Ja bi rado, al nemam After Effects 6.0

---
Unapred 'vala!

---
[ Djordjevlasotince @ 14.04.2010. 10:58 ] @
Ma moze bre..... Itekako da moze... :). A sto se mog misljenja tice, ostajem pri tome da to moze da zavrsi i After 6.0....
Naravno, uz neke dodatne programe, plugine..... Recimo Particle Illusion i sl.... Relativno, nije tesko da se izvede :))))

Pozdrav !
[ Milan Kragujevic @ 14.04.2010. 11:30 ] @
A gde ima Particle Illusion?
---
Milsim,gde ima sa se nabavi?
---
Nemoj mi slati poruko od 15:30 do 16:20 jer gledam CHARMED :d
---
Rešili smo da snimimo seriju pa nam treba pomoć.Volim kad neko hoće da pomogne!
[ deks007 @ 14.04.2010. 11:54 ] @
http://www.videocopilot.net/tutorials/disintegration/ Ovde imas tutorijala brdo jedno malo pretrazi i mislim da ces naci ono sto ti treba . Pozdrav !
[ Djordjevlasotince @ 14.04.2010. 16:57 ] @
Serija te vrste je ozbiljna stvar...... Nemoj da se opeces :)
[ Uros Bozic @ 18.06.2010. 13:17 ] @
Zanima me gde mogu nabaviti ovaj program...??? Hvala unapred :)
[ Djordjevlasotince @ 18.06.2010. 16:25 ] @
Mozes ga poruciti ..... Prolistaj ADOBE.COM :P

zZ
[ Fudzo @ 31.07.2010. 12:07 ] @
HappyIndividuals, izasao je AE CS5, u 64-bitnoj verziji ;)
[ savicsrdjan @ 31.07.2010. 13:57 ] @
^^ jos odavno... i isprobao sam ga ali sam se ipak vratio na cs4 zbog veoma male podrske pluginova na cs5
[ bobek1601 @ 04.10.2010. 21:10 ] @
Pozdrav svima mozeli mi neko reci dali postoji Adobe After Effects 5 za 32 bit-ni pc
[ Djordjevlasotince @ 05.10.2010. 10:52 ] @
Ne
[ audio i video @ 03.03.2011. 15:33 ] @
Pozdrav svima. Novi sam na forumu. I naravno, IMAM PROBLEM oko Premiera. Koristim verziji Premier pro 2.0. Imam i Premier CS3, ali problem koji imam je isti na oba.
Dakle, sve je bilo u redu do neki dan. Instalirao sam na kompjuter WINDOWS 7.
I sada, da skratim...
Dok skidam materijal s kamere imam zvuk u Premieru, ali kada krenem u obradu materijala, kada prevučem klip u izvor monitora (monitor source) onda nemam zvuk.
Probao sam reinstalirati program više puta, skinuo sam drugi (CS3) -dešava mi se isti problem.
Koristim premier oko godinu i pol dana, ovo je prvi put da ne znam šta da radim.
POMOZITE, molim vas!
Hvala!
[ barbadue @ 26.03.2011. 14:08 ] @
Preko cega uvozis video? Ako uvozis video preko DV playera i ako preko njega imas i audio moras da podesis u opcijama da ti ide audio preko masine i obrnuto.
[ audio i video @ 26.03.2011. 15:13 ] @
[ audio i video @ 27.03.2011. 08:47 ] @
>
Uvozim video i audio preko kamere-firewire port. Naglaavam da mi se ovo
deava od kada sam instalirao windows 7. Ranije mi se (godinu i pol dana
rada) to nikada, niti jednom nije dogodilo. Moe li biti do
kompatibilnosti?
Ili trebam neke parametre pomjeriti, za koje ne znam.
Hvala!

--002215048eaf98887e049f7209cd
Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

<br><br><div class="gmail_quote">2011/3/26 audio i video <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:[email protected]">[email protected]</a>&gt;</span><br><blockquote class="gmail_quote" style="margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); padding-left: 1ex;">
<br>
<br>
--<br>
<a href="http://www.elitesecurity.org/p2840489" target="_blank">http://www.elitesecurity.org/p2840489</a><br>
<div class="im"><br>
Prijave/odjave: <a href="http://www.elitesecurity.org/pracenje#340434" target="_blank">http://www.elitesecurity.org/pracenje#340434</a><br>
<br>
Ne menjajte sledece dve linije ukoliko odgovarate putem emaila!<br>
esauth:340434:1a38c1679c317eefada2a2fc0cb93ee2<br>
</div>
[ _Dia_ @ 24.04.2011. 12:19 ] @
Jesi li pokusao prvo u opcijama da prekontrolises da se ne desi kad ukljucis prebacivanje sa kamere da se zbuni sa drajverima?
Ako si slucajno iskljucivao zvucnike ili slusalice, prekontrolisi- Edit/Preferences/ASIO settings-pa redosled datih.
Takodje u opcijama, u tom delu za audio prekontrolisi izlaze.
[ audio i video @ 24.04.2011. 12:33 ] @
>

--20cf307f3806ffeb5404a1a8740f
Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

Hvala puno! Probat cu to! :-))<br><br><div class="gmail_quote">2011/4/24 _Dia_ <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:[email protected]">[email protected]</a>&gt;</span><br><blockquote class="gmail_quote" style="margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); padding-left: 1ex;">
Jesi li pokusao prvo u opcijama da prekontrolises da se ne desi kad ukljucis prebacivanje sa kamere da se zbuni sa drajverima?<br>
Ako si slucajno iskljucivao zvucnike ili slusalice, prekontrolisi- Edit/Preferences/ASIO settings-pa redosled datih.<br>
Takodje u opcijama, u tom delu za audio prekontrolisi izlaze.<br>
<font color="#888888"><br>
<br>
--<br>
<a href="http://www.elitesecurity.org/p2858043" target="_blank">http://www.elitesecurity.org/p2858043</a><br>
<br>
Prijave/odjave: <a href="http://www.elitesecurity.org/pracenje#340434" target="_blank">http://www.elitesecurity.org/pracenje#340434</a><br>
<br>
Ne menjajte sledece dve linije ukoliko odgovarate putem emaila!<br>
esauth:340434:1a38c1679c317eefada2a2fc0cb93ee2<br>
[ PasaZadek @ 23.03.2018. 11:37 ] @
Upoznajem se sa Adobe After Effects CC 2017 (imam više iskustva sa Adobe Premiere Pro).
Konkretno, kako da ubacujem tranzicije izmedju klipova. Ima tutorijala, ali na engleskom, pa bih molio za pomoć.