[ Okram_marko @ 05.10.2008. 23:14 ] @
Pozdrav,

Naslov govori sve.
Samo je pitanje kvalitete i sta se dobije uz odredjeni CRM. Ako pogledate ovo: http://www.comparecrm.com/crm-vendors/commence/commence-crm.php
vidjet cete listu stvari koje zvuce primamljivo. Naletio sam i na Sage CRM, samo ne za probu. Pokusavao sam ovo naci za download kao trial ali nista od toga.
Ako mi netko moze pomoci oko ovoga, bio bih veoma zahvalan.
MOZE NA PM:.!
[ SlobaBgd @ 06.10.2008. 20:25 ] @
Naslov govori sve?! Pa i ne baš!
Za neupućene (kao što sam ja):
CRM = Customer Relationship Management
[ Okram_marko @ 06.10.2008. 21:02 ] @
Poz.

Evo samo kratko da se javim i prokomentiram post. Priznajem, trebao sam napisati "duzu verziju" .
I da kazem da jos nisam nasao nista adekvantno. Nigdje da normalno skinem pa da probam, vidim je li to to sto mi treba. Svi nesto napisu "imamo ovo, imamo ono", a nigdje open download pa da probam trial verziju.

Treba mi nesto poput Commence. Vidim da on ima dobrih stavki.
[ RadnaXelA @ 07.10.2008. 15:53 ] @
Citat:
Okram_marko: Pozdrav,

Naslov govori sve.
Samo je pitanje kvalitete i sta se dobije uz odredjeni CRM. Ako pogledate ovo: http://www.comparecrm.com/crm-vendors/commence/commence-crm.php
vidjet cete listu stvari koje zvuce primamljivo. Naletio sam i na Sage CRM, samo ne za probu. Pokusavao sam ovo naci za download kao trial ali nista od toga.
Ako mi netko moze pomoci oko ovoga, bio bih veoma zahvalan.
MOZE NA PM:.!


www.hansaworld.com

popuni sve sto ti treba i skidaj
[ sinisa.medic @ 07.10.2008. 20:49 ] @
Evo ti jedan zanimljiv predlog:
CRM firme Tehnikom Solutions

kontaktiraj gospodina Kresojevica za dalje informacije na [email protected]
[ RadnaXelA @ 08.10.2008. 14:48 ] @
Hvalite me usta moja
[ sinisa.medic @ 08.10.2008. 16:15 ] @
Ako je ovo komentar na moj odgovor, onda savetujem da jos jednom procitas.
Ja sam Sinisa Medic, a ne Kresojevic, i svakako ne radim u Tehnikomu nego u IIB-u! To sto znam za taj proizvod je moja informisanost, i moja zelja da i kvalitetni domaci proizvodi imaju sansu na domacem trzistu. Ako jedna firma kao sto je MPC holding, koja je jedna od najvecih firmi u zemlji se odlucila za taj CRM, onda mislim da to ne moze biti lose. Zato sam i ostavio kontakt da pitas ljude koje mogu da ti odgovore... Ali sta ces, neki u ovoj zemlji misle da je samo strano dobro... Zato ce nam i biti super za 10-tak godina, kad ne budemo imali nista domace, nego cemo svi lepo sve da uvozimo, dajemo pare da idu iz zemlje... Cek, cek, a odakle cemo mi da imamo te pare za uvoz? Na zalost, neki od nas nisu dovoljno mladi da se ne secaju 90-tih. (da, da, ovo je bio apel na to da kupujemo domace )
[ apavic @ 08.10.2008. 18:32 ] @
Citat:
sinisa.medic: ... Ali sta ces, neki u ovoj zemlji misle da je samo strano dobro... Zato ce nam i biti super za 10-tak godina, kad ne budemo imali nista domace, nego cemo svi lepo sve da uvozimo, )
To je bas lepo podrzati domaće proizvode i ja sam za to, samo bih predložio vodećim domaćim proizvođačima kvalitetnog softvera da se malo boje organizuju i ugledaju se na inostrane firme i nači njihovog rada, konkretno IIB bi mogao da proizvodi i unapredjuje standardno rešenje (softver) a preko mreže partnera ga prodaje i implementira, medjutim, u Srbiji niko ne proizvodi standardno kvalitetno rešenje niti ima svest o saradnji sa drugim firmama u smislu da im prepusti uvodjenje softvera i na taj način zadovolji veći deo tržišta, već firme koje napišu softver urade koliko mogu sa svojih desetak zaposlenih, posmatrajući svoj proizvod kao nešto što samo oni znaju da implementiraju. Zato mislim da će su Srbiji biti sve popularnija inostrana rešenja koja su kvalitetna, standardizovana i koja mogu uvoditi distributerske-implementacione firme.
[ sinisa.medic @ 08.10.2008. 20:34 ] @
Citat:
apavic: To je bas lepo podrzati domaće proizvode i ja sam za to, samo bih predložio vodećim domaćim proizvođačima kvalitetnog softvera da se malo boje organizuju i ugledaju se na inostrane firme i nači njihovog rada, konkretno IIB bi mogao da proizvodi i unapredjuje standardno rešenje (softver) a preko mreže partnera ga prodaje i implementira, medjutim, u Srbiji niko ne proizvodi standardno kvalitetno rešenje niti ima svest o saradnji sa drugim firmama u smislu da im prepusti uvodjenje softvera i na taj način zadovolji veći deo tržišta, već firme koje napišu softver urade koliko mogu sa svojih desetak zaposlenih, posmatrajući svoj proizvod kao nešto što samo oni znaju da implementiraju. Zato mislim da će su Srbiji biti sve popularnija inostrana rešenja koja su kvalitetna, standardizovana i koja mogu uvoditi distributerske-implementacione firme.


E, vidis, ja mislim da ovde ili gresis, ili nisi informisan. Trenutno IIB radi sa 8 partnerskih firmi (2 u Vojvodini, 4 u Beogradu, 1 u sredisnoj Srbiji, i 1 u juznoj Srbiji koja je inace angazovana i za Makedonsko trziste) koje imaju pravo da prodaju aplikaciju, ali samim tim i obavezu da je uvode. Ne zelim da ovo izgleda da ja sada branim mog gazdu, posto stvarno od toga nemam nista, ali me nervira sto svi donose zakljucke bez potpunih informacija.
[ apavic @ 08.10.2008. 21:06 ] @
Izvinjavam se na neobavestenosti, ti bolje znas kada radist tamo.
Da bih se obavestio upravo sam posetio sajt IIB-a na kome su linkovi njihovih partnera.
Kada se posete ti sajtovi patnera a narocito http://www.samerhil.co.yu posetiocu odmah bude jasno da su to partneri koji rade distirbuciju i implementaciju nekog IIB resenja.
[ sinisa.medic @ 08.10.2008. 21:55 ] @
Nije moje da se prepucavam sa drugima. A ni ovo nije tema za to.
Ali partner koji uvede i odrzava velike kompanije kao sto su Secerana u Senti, ili Banini u Kikindi svakako nije za podsmevanje.
[ totovic @ 09.10.2008. 08:13 ] @
Citat:
sinisa.medic: ...Ali sta ces, neki u ovoj zemlji misle da je samo strano dobro... Zato ce nam i biti super za 10-tak godina, kad ne budemo imali nista domace, nego cemo svi lepo sve da uvozimo, dajemo pare da idu iz zemlje...

U poslednje vreme smo se najčešće poklapali u mišljenjima. Ali ovde definitivno ne.
Nisam primetio da je ovde neko veličao strana rešenja, a pljuvao na domaća. Rešenje sa bira prema mnogo faktora, a ne prema tome da li je strano ili domaće.
Drugo, kod stranog rešenja, ne ide baš tek tako novac u inostranstvo, već minimum 75% vrednosti ostaje u zemlji, a obično i znatno više.
Treće, prešao si na makroekonomske teme, a ovde se govori o najboljem izboru CRM-a.
Iz ovih razloga se neću ni uključivati u ovu temu sa mojim predlozima za izbor rešenja.
[ sinisa.medic @ 09.10.2008. 08:51 ] @
Citat:
totovic: U poslednje vreme smo se najčešće poklapali u mišljenjima. Ali ovde definitivno ne.
Nisam primetio da je ovde neko veličao strana rešenja, a pljuvao na domaća. Rešenje sa bira prema mnogo faktora, a ne prema tome da li je strano ili domaće.
Drugo, kod stranog rešenja, ne ide baš tek tako novac u inostranstvo, već minimum 75% vrednosti ostaje u zemlji, a obično i znatno više.
Treće, prešao si na makroekonomske teme, a ovde se govori o najboljem izboru CRM-a.
Iz ovih razloga se neću ni uključivati u ovu temu sa mojim predlozima za izbor rešenja.


Ma slažem se s tobom da ova teme nema veze sa onim što je apavic pokrenuo. Ovde je bila tema CRM, ja hteo da predložim neko rešenje za koje znam, a drugi ne znaju (a smatram da bi trebalo da znaju), a ono napadoše me kao da sam predložio Upis umesto CRM-a :) Čovek prodaje slovenački Panteon, ali ne znam zašto se osetio prozvanim, kada nisam ni spomenio ništa protiv njega, niti ništa konkurentno njegovoj firmi.
[ totovic @ 09.10.2008. 09:13 ] @
OK, ali hajde da se vratimo temi.
Ovakva rasprava domaće, strano,... ne vodi nigde.
Ljudi će kupovati ono što misle da je najbolje za svoje novce koje daju.
Hajde da im pomognemo da izaberu najoptimalnije rešenje.
[ Gagy17 @ 29.06.2009. 16:23 ] @
Da ne otvaram temu sa istim imenom,

Za farmaceutsku kompaniju je potreban CRM. Da li preporucujete neki, ranije smo koristili Dendrite.

Vidim da ima par domaci resenja i nekoliko stranih, ali ne vidim da je neki okarakterisan kao Pharma CRM. To ne znaci da je potrebna neka posebna tehnologija vec jednostavno:
- liste klijenata (lekari, farmaceuti, sestre, veleprodaje) sa detaljima
- liste ustanova sa detaljima
- detalji o prodaji po predefinisanim regionima
- ABC struktura klijenata (po potencijalu, vaznosti i slicnim kriterijumima)
- Regionalizacija terena (po Medical representative, recimo onaj koji radi Beograd vidi samo detalje za Beograd i sl)
- Analiza broja poseta, utrosenog promotivnog materijala
- Goals
- Zakazivanja
- Notes (za klijenta, ustanovu)
- Next call objective (gde representative sebi stavi podsetnik za sledecu posetu)
i sl.

Hvala
[ sinisa.medic @ 29.06.2009. 16:33 ] @
>

Pogledaj Tehnikom Solutions sta nudi.

--0016e6d58f78fd43a2046d7e68c1
Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 7bit

<br><br><div class="gmail_quote">2009/6/29 Gagy17 <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:[email protected]">[email protected]</a>&gt;</span><br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex;">
Da ne otvaram temu sa istim imenom,<br>
<br>
Za farmaceutsku kompaniju je potreban CRM. Da li preporucujete neki, ranije smo koristili Dendrite.<br>
<br>
Vidim da ima par domaci resenja i nekoliko stranih, ali ne vidim da je neki okarakterisan kao Pharma CRM. To ne znaci da je potrebna neka posebna tehnologija vec jednostavno:<br>
- liste klijenata (lekari, farmaceuti, sestre, veleprodaje) sa detaljima<br>
- liste ustanova sa detaljima<br>
- detalji o prodaji po predefinisanim regionima<br>
- ABC struktura klijenata (po potencijalu, vaznosti i slicnim kriterijumima)<br>
- Regionalizacija terena (po Medical representative, recimo onaj koji radi Beograd vidi samo detalje za Beograd i sl)<br>
- Analiza broja poseta, utrosenog promotivnog materijala<br>
- Goals<br>
- Zakazivanja<br>
- Notes (za klijenta, ustanovu)<br>
- Next call objective (gde representative sebi stavi podsetnik za sledecu posetu)<br>
i sl.<br>
<br>
Hvala<br><font color="#888888">
<br>
--<br>
<a href="http://www.elitesecurity.org/p2319550" target="_blank">http://www.elitesecurity.org/p...<div></div><div class="h5"><br>
<br>
Prijave/odjave: <a href="http://www.elitesecurity.org/liste" target="_blank">http://www.elitesecurity.org/liste</a><br>
<br>
Ne menjajte sledece dve linije ukoliko odgovarate putem emaila!<br>
esauth:339495:807b444928763cbc87c7b0639976b86e<br>
[ Dariom @ 11.02.2010. 10:14 ] @
CRM? Ovisi za koju granu.

Za generik je najbolji Dynamics

Za pharma je u regionu daleko najbolji Sales Vision Pharma CRm. Imam dosta iskustva i fantastičan je. Stvoren za Pharmu! Hrvatska tvtrka sa referencama diljem svijeta i više od ne znam 40 farma kompanija. www.media-soft.info