[ Miladinovic @ 18.07.2008. 20:15 ] @
Imam problem sa iPod Nano, jednostavno ne vidi ubacene fajlove. Probao sam i preko iTunes da ubacim ali nista ? Molim za pomoc i gde moze biti problem ?
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 18.07.2008. 21:06 ] @
Moram prvo da pitam, kao oni iz korisničke podrške kad pitaju da li ti je modem uključen, kad kažeš da nemaš neta, da li si pre koristio iTunes za prebacivanje muzike na iPode, odnosno da li znaš kako se to radi?
Da ne lovim u mutnom, jer nisi dao nikakve podrobnije informacije :)
[ Miladinovic @ 19.07.2008. 16:51 ] @
Nisam nikad ubacivao jer iPod nije moj, prvi put mi je, probao sam direktno da kopiram i nista....
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 19.07.2008. 18:58 ] @
Ok, ovako.

Najvažnije pravilo je da iPod ne može da pročita muzičke ili video fajlove koje ubaciš na bilo koji drugi način osim putem iTunesa.

Prvo bi trebalo da autorizuješ iPod na tom kompjuteru na kome ti je instaliran iTunes. Kad nakačiš iPod na taj iTunes on će ti već sam ponuditi da autorizuješ.

Klikneš na ime iPoda i onda ćeš na tabovima na centralnom prozoru videti Summary, Info, Music...

Na Music otkačiš Sync Music i odabereš koje playliste će se prebaciti na iPod. Prethodno možeš da napraviš neku playlistu (dugme sa znakom + u donjem levom uglu iTunesa) namenjenu samo muzici koja će završiti na iPodu. Takođe možeš da napraviš smart playlistu, tako što pritisneš Alt, pa se dugmence + promeni u zupčanik, a sa smart playlistama možeš da napraviš playlistu čiji će recimo jedini kriterijum biti 5GB muzike, bilo kakve i slično.

Kad odabereš (otkačiš) koje playliste želiš da ti se nađu na iPodu, klikneš na Sync dugme u donjem desnom uglu i sačekaš da se sva muzika prebaci na iPod. Odjaviš iPod (Eject dugme iza njegovog imena) i to je to :)
[ jedla77 @ 16.12.2008. 00:28 ] @
meni kada kliknem na sync music, a muziku sam ubacila iz foldera na music pa onda nova playlista i drag-ovala iz music na listu, kada kliknem sync kaze mi da nema mesta na ipodu za svu muziku! gde je opcija obrisati postojecu listu i ubaciti novu listu! mislim da se toliko koliko razumem u racunare ali ovo sa ipod-om je takav idiotluk da je ovo strasno..ceo dan danas sam probala da uradim klasican copy paste ali ovo sa ipod je idiotarija vrhunska!!
dakle, kako da kada kaze da ne moze sync jer nema mesta obrisem i napravim mesta!!! grrr
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 16.12.2008. 01:44 ] @
Klikneš na ikonicu svog iPoda, pa na tabu Music odabereš koje playliste idu na iPod :)