[ Nob.Venoda @ 16.03.2008. 17:46 ] @
Ovako, dosta sam vrshljao po forumu i mogu vam reci da nisam nashao nishta shto konkretno reshava moj problem.

Dakle, treba mi shirokopojasni internet, shto pre! Dial-up je i ovako mnogo, mnogo losh...

Imam dvojnika, i PCM tako da ADSL odpada.
Na karaburmi sam, u ul. Dragoslava Srejovica 79, preko puta OMV-a

Net mi pre svega treba za Torrent i surf. Znachi, ADSL nema shanse zbog D/U odnosa 1/8. Treba mi net sa odnosom 1/1, eventualno 1/2, brzine 256-512kbps, i pozeljno je da ima lokalnu mrezu (kao Sbb)

Kablovski provajderi u okolini su SBB i IKOM, poslao sam mail i zvao sam obe firme, rekli su mi da nema tehnickih mogucnosti za uvodjenje interneta ili televizije, i ako IKOM-ov kabl prolazi kroz moju ulicu i ceo kraj im ima televiziju na crno. Shto se SBB-a tice, chuo sam da su stavljali neke prikljuchke u Stevana Djukica, shto je nedaleko od mene, ali - isti odgovor. Pretpostavljam da jedino mogu neshto da uradim ako naidjem na tehnichare po kraju, ali nisam imao srece :)

Dalje, izgleda da mi Wireless ostaje kao jedino moguce reshenje.
Preko puta je AP KBCneta, ali sam ovde (i na ostalim sajtovima) prochitao bash svakakve grozote o njima, tako da bih stvarno voleo da ih zaobidjem ako su stvarno toliko loshi.
Da li postoji neki drugi Wireless provajder u mojoj okolini, ili mi kazete kako da dodjem do kablovskog neta, za koga ipak, imam tehnichke mogucnosti.

Hvala unapred!
Pozz!
[ bakara @ 16.03.2008. 17:59 ] @
Maksnet i kbc net, zovi oba pa pitaj ko nudi vise
[ Nob.Venoda @ 16.03.2008. 19:58 ] @
Pa po pokrivenosti koja je na Maksnetovom sajtu, ja nisam pokriven
Videcemo... Zvacu ih.
[ Sleepless_mind @ 17.03.2008. 23:28 ] @
Koristim KBCnet i zadovoljan sam uslugama koje pruza. Nisam uspeo da pronadjem "svakakve grozote" ni na ovom a ni na drugim sajtovima. Kao sto sam kazhesh "ako" su toliko losi. Treba probati...
[ Strale @ 18.03.2008. 01:16 ] @
Citat:
Sleepless_mind: Koristim KBCnet i zadovoljan sam uslugama koje pruza. Nisam uspeo da pronadjem "svakakve grozote" ni na ovom a ni na drugim sajtovima. Kao sto sam kazhesh "ako" su toliko losi. Treba probati...Pa normalno je da si zadovoljan kad radis za njih
[ Sleepless_mind @ 18.03.2008. 10:28 ] @
Radio za njih ili ne, mogu da pishem kao korisnik usluga. Sa uslugama kao korisnik sam zadovoljan. Placam paket 512/256 i do sada, a to je za 4 meseca, dobijam ono sto placam. Dodatne usluge tipa lokalnog saobracaja ne koristim previshe, ali kad koristim radi mi kako treba. A pljuvanje tipa da neshto ne radi ili neprofesionalnosti niko do sada nije potkrepio nikakvim dokazima, chak ni ti Strale, koji si pljuvao po KBC-u, a postao i ostao korisnik.

Problem kod svih tema ovog tipa je to shto se nadje mozhda par njih koji nisu zadovoljni i nalaze za shodno da pljuju, ali se ne javljaju korisnici koji su zadovoljni da kazhu da im radi kako treba. Isto tako je i po pitanju ostalih provajdera.

Postho je ovo otishlo daleko offtopic, po pitanju ulice D.Srejovica, zavisi od visine kutje, tj. mogutjnosti za postavljanje antene, da li mozhe da se vidi neshto ili ne.