[ Milos Stankovic MC @ 04.12.2007. 12:13 ] @
Svi znamo koliko drski wireless provajderi mogu da budu, ali postavlja se pitanje gde je tome granica? Ovom prilikom zeleo bih svima da ukazem da su ljudi iz "Optikoma" jednostavno rekorderi u prelazenju te granice.

Mozda ste ranije citali o tome, kako su bez najave gasili AP, smanjivali protok "na kvarno", kako se desavalo da po citav dan nema interneta a kao opravdanje je uvek: izgleda da nema struje. Mislim, u redu je to da se pravdaju za svoju nestrucnos i nesposobnost ali daj makar povremeno promeni izgovor a ne da vrtis jedno te isto ko stara pokvarena ploca.

Nazalos,vrhunac svega sam osetio na sopstvenoj koži kada su bez ikakve najave raskinuli ugovor samnom pod izgovorom: da mnogo trosim internet?!

Na moje pitanje zasto onda na njihovom sajtu postoji objava da za pravna lica, a ni za fizička lica nema ograničenja prenetih podataka , odgovor je bio da na sajtu takodje stoji da oni mogu da raskinu ugovor kada god pozele!
Mislim, baba koja u dve saksije iza kuce gaji paradajz ne moze da ocekuje da ce da se sa tim obogatiti izvozeci u inostranstvo.
Ako im je moj protok od 256kbps toliko zagusio internet onda stvarno nemamo o cemu da razgovaramo. Toliko o tehnickoj opremljenosti.

Pored tolike konkurencije ovih dana zaista mi nije jasno odakle im hrabrosti da i dalje posluju.

Ukoliko ste spremni da vas tretiraju kao gradjane drugog reda i rade sa vama sta god hoce, uplatite internet vreme kod njih , u suprotnom ako imate imalo samopostovanja i zdravog razuma izbegavajte OPTIKOM u sirokom luku.

MC
[ Paxy @ 04.12.2007. 12:21 ] @
Ukoliko neko jos razmislja o optikomu, neka razmisli malo bolje.
Otvorio sam temu pre nekoliko meseci kada je Optikom uradio isto na drugoj lokaciji u Rusnju. To mozete ocekivati od njih bilo gde.

Topla preporuka je da odmah nadjete zamenu ako ste vec njihovi korisnici.

http://www.elitesecurity.org/p1694243
[ Raider @ 13.12.2007. 03:25 ] @
Milose i meni se sa Optikomom desilo potpuno isto sto i tebi.Bio sam njihov korisnik godinu i po dana,imao 256k pretplatu koju sam redovno placao,a onda su pocetkom septembra raskinuli ugovor sa mnom iz istog razloga kao i sa tobom i sa istim objasnjenjem.Potpuno se slazem za sve sto si napisao.Vec vise od 2 meseca sam u potrazi za novim wireless provajderom,valjda ce biti nesto.
[ bachi @ 28.12.2007. 08:48 ] @
... May the force be with you Raider Skywalker, that is your destiny!

Ako nije tajna, vi koji ste "izbačeni", koliko ste mesečno
protoka pravili?
[ Paxy @ 28.12.2007. 15:32 ] @
Citat:
bachi: ... May the force be with you Raider Skywalker, that is your destiny!

Ako nije tajna, vi koji ste "izbačeni", koliko ste mesečno
protoka pravili?


Za sto je ovo bitno. Provajder ako je dozovio upotrebu P2P i RapidShare sistema za download, nema razloga da gusi ili otkazuje uogovore onima koji to pravo koriste.
Mislim da je Milos koristio 256K pri cemu je koristio RapidShare cesto.
[ bachi @ 28.12.2007. 16:00 ] @
Nije bitno ništa specijalno, nego verujem da zanima ostale usere Optikoma koja je otprilike granica za šut kartu?
[ Raider @ 28.12.2007. 18:06 ] @
Ja sam poslednji mesec koji sam koristio Optikom i napravio najveci protok.Oko 30 i nesto GB download-a i 20 i nesto GB upload-a.Uglavnom preko torrenata.Koristio sam 256k pretplatu.
[ Strale @ 09.02.2008. 14:01 ] @
Ja sam preko optikoma i ide super download, a ti sto si nezasit sta da ti kazem
[ Strale @ 11.02.2008. 15:31 ] @
Citat:
Raider: Ja sam poslednji mesec koji sam koristio Optikom i napravio najveci protok.Oko 30 i nesto GB download-a i 20 i nesto GB upload-a.Uglavnom preko torrenata.Koristio sam 256k pretplatu.U koje vreme si dawnoadovo najcesce
[ Strale @ 19.02.2008. 08:26 ] @
Zadnjih deset dana ne rade nikako, u pocetku su bili dobri sad im je ping min. 200ms. Zalio sam se na brzinu a oni kazu mnogo korisnika ima, tesko im da daju pare da kupe novu opremu. Dve nedelje im trebalo da otklone kvar u jakovu. Mislio sam da je problem zbog stuba gde je antena da se nije malo pomerio ali nije do toga. A za izbacivanje sa mreze kazu citiram "Ako korisnik moze da raskine ugovor kad oce onda mozemo i mi". Kazu kao u gubitku su 100 evra mesecno ako downloadujes non stom, mislim kakva glupost. i na kraju sam preso na KBCnet. Kod njih mozes koliko da downloadujes a i brzina je malo veca od one u optikomu plus imaju server itd. Da ne reklamiram sad