[ Rektor @ 10.11.2007. 14:58 ] @
Instalirao sam wamp server.

Kada na primer napravim jednu HTML stranicu koja na neki nacin pravi redirekciju na neku PHP stranu (koja se nalazi u C:\webroot\) u URL Internet Explorera mi se pojavi C:\webroot\imefajla.php, a ja naravno hocu da automatski promeni putanju u http://localhost/imefajla.php.

Sve radi kad manuelno kuckam localhost/...

[ Miroslav Ćurčić @ 10.11.2007. 15:46 ] @
Kako izgleda kod kojim radiš redirekciju ?
[ Rektor @ 10.11.2007. 16:24 ] @
Ma obicno submit dugme i post metod.
[ dakipro @ 10.11.2007. 16:45 ] @
Pazi, obicnom formom i submit dugmeotm ne mozes da radis nikakvu redirekciju, bez dodatnog koda. A Miroslav te je pitao kako izgleda taj kod, misleci da bi trebalo da ga postujes, a ne kako izgleda forma u browseru.
Opisi detaljnije koji problem imas konkretno, jer mi deluje da tema nema veze sa php-om, kao i da nije bas po pravilima doticnog foruma. A nisi se ni potrudio bas da objasnis koji problem imas, pa ocekujes resenje napamet. A i nisi bas ni postavio pitanje, nego si napisao da hoces nesto automatski da se promeni. Kako automatski? php-om, mod-rewrite-om ili javascriptom? sta bi ovde moglo da se automatski menja?
Obavezno u narodnoj poruci lepo objasni problem, jer inace tema nema smisla.
[ Rektor @ 10.11.2007. 17:04 ] @
Evo da probam da objasnim najjednostavnije sto je moguce a da pritom zadrzavam mogucnost da sam topic postavio u pogresnoj sobi jer moj problem nije vezan za kodiranje.

Ovako, imam jednu HTML stranicu index.html i jednu php skriptu skripta.php.


Index.html:

<html>
<head></head>
<body>
<form action="skripta.php">
<input type="text" name="ime"
<input type="submit">
</form>
</body>skripta.php:

<?php
$ime=$_POST['ime'];
echo($ime);
?>


Jednostavno kada kliknem na dugme na dugme submit na stranici index.html on otvori php kod u internet exploreru sa adresom c:\webroot\skripta.php.

Znaci meni treba da explorer automatski umesto c:\webroot\ stavi http://loclhost/skripta.php da bi ga php procesor i procesirao.


Da li ste me razumeli? Hocu jednostavno da namestim putanju na lokalhost kada se pozove neki php fajl. To sam vec namestao ali odavno i ne znam iz kog razloga su se te putanje poremetile.
[ dakipro @ 10.11.2007. 18:15 ] @
Pazi, ovo je nesto sto bi trebalo vec da radi, pod uslovom da si otvorio html stranicu kroz http://localhost/index.html
Akcija forme bi najbolje bilo da ima apsolutnu putanju ka stranici gde se forma submituje, <form action="http://www.site.com/skripta.php">, mada gotovo svi browseri mogu koristiti relativnu putanju pa se to masovno i koristi, kako bi se izbegle komplikacije oko preseljenja sajta, sto se php-om i promenjivama vrlo lako da srediti. Svejedno, ako si stavio relativne putanje, i sa putanje http://localhost/index.html stavio akciju te forme na "skripta.php" drugi fajl mora biti u istom folderu odakle je pozvan i prvi fajl.
Kako se html koristi i bez php servera, ako html stranicu otvoris kao file:C:\webroot\index.html, onda ce njena relativna putanja biti ka C:\webroot\skripta.php i php server je ne moze otvoriti niti procesirati, jer, logicno, nije pozvana kroz web server (apache ili bilo koji), tj, nije pozvana kroz http://
[ Rektor @ 10.11.2007. 19:07 ] @
Hvala na odgovorima... O tome je i bilo moje pitanje, samo sto sam siguran da sam koristio relativnu putanju na php fajl, a ne ovako preko http://localhost/fajl.php.

Pozdrav.
[ hornet_74 @ 14.06.2009. 05:39 ] @
Poz svima evo par pitanja koje ne mogu da resim.

1. kompletan sajt sam stavio na particiju "h" i u podesavanjima u PHP i Apach sam tako i podesio e sad me interesuje dali moram sve skripte da izdvojim u PHP fajl zajedno sa .in fajlovima

2. Kada otkucam /localhost/mojsajt/index.php otvoti mi se samo kod a u DW mi prikaze kompletan sadrzaj


gde gresim???

[ Nikola Poša @ 14.06.2009. 12:21 ] @
A koju distribuciju Apache-a imaš, možda XAMPP, WAMP? Šta si podesio za DocumentRoot u Apache konfiguraciji?
[ hornet_74 @ 14.06.2009. 14:29 ] @
Imam Apache 2.2.11. PHP 5.2.9.2

Documentroot je H:/mojsajt/ kad napravim PHP otkucam http://localhost/mojsajt/index.php izbaci mi gresku da je servis FORBIDDED.
Uspeo sam da instaliram pravilno Apache ali se sad desava da sve foldere i fajlove vidim ali ne mogu da otvorim ni jedan php i kad ga otvorim pokaze mi samo kod
[ Nikola Poša @ 14.06.2009. 15:41 ] @
Nisi napomenuo na kom OS-u pokušavaš to da uradiš... A i nadam se da imaš ove dve linije negde u Apache-evom konfiguracionom fajlu:
Code:

LoadModule php5_module "/putanja/do/php5apache2_2.dll"
AddType text/html .php .phps .php5 .php4 .php3 .phtml .phpt

Moraš da "kažeš" Apache-ju za PHP... Ova druga linija koda govori koje će sve ekstenzije Apache da procesira.
[ hornet_74 @ 14.06.2009. 16:36 ] @
HVALA Nikola uspeo sam inece radim na WIN XP SP3