[ henrik @ 23.07.2007. 21:20 ] @
Pretragom nisam pronašao ništa za Mac. Da li neko zna da li postoji neko softverče za navedenu konverziju, ili bar neka fora da se to odradi? Užasno mi je naporno da čitam gomiletine knjiga u Chmoxu.
[ DS_Store @ 23.07.2007. 22:01 ] @
S obzirom da je taj format potekao od znaš-već-koga (pu pu pu) bojim se da nema.

Imam isti problem, da oni koji to budže barem umeju da slože sve tako da je "next" link uvek na istom mestu, nego ni to ne znaju.
[ DS_Store @ 24.07.2007. 12:01 ] @
E uspeo sam da izmajmunišem nešto.

Prvo sam našao jedan metod kod ovog lika:
http://www.macgeekery.com/gspo..._chm_files_to_something_useful
ali nisam uspeo da odradim make install jer prijavljuje neke greške.

Onda sam se setio da Tubby može da prebaci chm u html. Zatim sam u Acrobatu odradio Create PDF from multiple files (sa čekiranim HTML u dijalogu) i - dobio sam pdf u kome su svi linkovi ostali živi.

Sad, raspored stranica ostaje onakav kakav je bio u Create PDF dijalogu ali mislim da nije problem jer, kao što rekoh, svi linkovi rade.
[ henrik @ 28.07.2007. 22:33 ] @
Ha, zaboravio da odgovnorim™, a dao sam drugu šansu Tubbyju odmah nakon čitanja tvog posta.

Elem, probao sam ga ranije, i sada nikako nisam mogao da se setim zbog čega nisam nastavio da ga koristim. Ponovna provera me je podsetila zašto - par knjiga je uradio sasvim ok (naravno, da budem jasniji, ovde se ne govori samo o njemu, nego o sprezi njega i Acrobatove Create PDF > From Multiple Files opcije), dok je na nekim došlo ne samo do tumbanja strana, nego i do prekida linkova (u smislu da se jedan razbije na dva - rečenično™ gledano).

Sad, ok je to što su linkovi očuvani, ali meni je poenta bila u tome da srcu najdraže knjige odnesem u kopirnicu da mi odštampaju (da bih mogao da ih držim u svom Hramu Znanja™ tj. toaletu, a radi lakšeg čitanja). Nažalost, moraću da sačekam da se pojavi neko zgodnije rešenje.

edit:

Citat:
Sad, raspored stranica ostaje onakav kakav je bio u Create PDF dijalogu ali mislim da nije problem jer, kao što rekoh, svi linkovi rade.


Nije namerno, majke mi :D Provalio sam tek posle postovanja :D
[ DS_Store @ 29.07.2007. 09:25 ] @
Citat:
henrik:Elem, probao sam ga ranije, i sada nikako nisam mogao da se setim zbog čega nisam nastavio da ga koristim.


I mene je isto kopkalo :) Mada, za sada nisam naišao na problem ali to ne znači da neću.

Sve, sve, ali onaj dijalog u Acrobatu gde pola sata slažeš stranice u ispravan redosled, Move Up, Move Down,... jao dođe mi da počupam kosu svaki put!


Citat:
henrik:ok je to što su linkovi očuvani, ali meni je poenta bila u tome da srcu najdraže knjige odnesem u kopirnicu da mi odštampaju


Ovo bi trebalo da bude olakšavajuća okolnost, mislim na to da ti treba za štampu a ne linkovi za ekranski prikaz. Mada, ako je tumbanje stranica baš katastrofalno onda potpuno razumem defetizam.
Gomila knjiga u tom genijalnom formatu ima prvo 20 strana Index-a pa čestitke i pozdrave,... pa dok dođeš do sadržaja presedne ti život.

Kako li bi izgledalo plejsovanje pdfa u indd i onda tumbanje? Verovatno jednako loše.